Filled Under: , , , , , , , ,

Cadu sa fie suspendat, Milanov nu mai are dinti

Căpitanul echipei CFR Cluj l-a izbit în plină fi gură pe fundașul bulgar de la FC Vaslui, lăsându-l fără cinci dinții
În ultimul meci din etapa a 20-a a Ligii I la fotbal, FC Vaslui şi CFR Cluj au încheiat nedecis, scor 0-0, duelul de luni seară, de pe terenul moldovenilor. Deşi era catalogat drept derby-ul rundei, în condiţiile în care se întâlneau ocupantele primelor două poziţii în ediţia trecută de campionat, meciul a ieşit în evidenţă doar prin durităţile de pe teren.
În minutul 42, Ricardo Cadu (care ratase cu un sfert de oră mai devreme un penalty) a avut o intrare criminală asupra lui Jivko Milanov. Bulgarul de la FC Vaslui a intenţionat să dea cu capul în minge, dar fundaşul portughez al „feroviarilor” l-a izbit cu piciorul în plină figură! Milanov şi-a pierdut pe loc doi dinţi, iar la spital, unde a fost transportat de urgenţă, i-au fost scoşi alţi trei, care se clătinau serios. În plus, s-a ales şi cu buzele secţionate. Cadu a primit cartonaşul roşu din partea arbitrului Ovidiu Haţegan, iar CFR a terminat meciul cu doi oameni mai puţin, Diogo Valente fiind şi el eliminat în finalul primei reprize. 
E inadmisibil să mai rămână pe terenuri”
Vasluienii s-au făcut foc şi pară pe Ricardo Cadu. Oficialii grupării patronate de Adrian Porumboiu sunt revoltaţi că portughezul de la CFR n-a catadicsit nici măcar să-şi ceară scuze faţă de victima sa. „Este inadmisibil ca un astfel de jucător să mai rămână pe terenurile de fotbal din România! Este incredibil ce a făcut! Milanov a rămas fără cinci dinţi în gură, are ambele buze sparte, gingiile sunt făcute praf. Cadu ar trebui să fie suspendat până când îi cresc dinţii la loc lui Milanov”, s-a dezlănţuit Viorel Hizo, antrenorul echipei FC Vaslui, la conferinţa de presă de la finalul meciului.
Ieri dimineaţă, Jivko Milanov a plecat la o clinică din Bulgaria pentru a se trata, iar medicii estimează că fundaşul va lipsi câteva săptămâni de pe gazon.
Milanov nu este singura victimă a lui Ricardo Cadu. Pe lista fotbaliştilor care, de-a lungul timpului, au făcut cunoştinţă cu intrările dure ale căpitanului echipei CFR se înscriu Arthuro, Miranda, Burdujan, Sânmărtean, Viglianti, Dina, Cesinha, Herea şi Claudiu Niculescu. De asemenea, Ricardo Cadu şi-a făcut faima de jucător căruia îi place să-şi provoace adversarii. Spre exemplu, în luna mai a anului trecut, la derby-ul dintre „U” Cluj şi CFR Cluj, Cadu a făcut câteva semne către fanii „şepcilor roşii” şi a fost lovit de portarul Bornescu. Acel incident a dat naştere la o încăierare generală, în urma căreia meciul a fost oprit, rejucându-se câteva zile mai târziu.
„Arbitrul a scris că n-a lovit intenţionat”
Şefii clubului din Gruia îl apără însă pe Cadu. „Intrarea lui a fost una corectă. Milanov a făcut imprudenţa că s-a aplecat prea jos. Cadu a urmărit mingea şi nu l-a văzut, aşa că nu a avut cum să-l evite. De altfel, şi arbitrul a scris în raport că Ricardo Cadu nu l-a lovit intenţionat pe Milanov”, a declarat ieri, pentru EVZ, Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj. „Îmi pare rău de Milanov, am vorbit cu Cadu şi mi-a spus că regretă şi el foarte mult, dar nu înţeleg de ce se face atâta scandal. Noi, la meciul de anul trecut cu Rapid, i-am pierdut pe Ronny şi pe Vass. Amândoi au fost loviţi dur atunci şi nu s-au refăcut nici până astăzi, dar n-am mai făcut atâta tamtam. Milanov, însă, nu cred că va lipsi de pe gazon mai mult de 10 zile. N-avem de ce să-l sancţionăm pe Cadu. El nu este un jucător excesiv de dur, cum îl acuză unii. E doar un fotbalist care evoluează cu multă determinare, că doar e căpitanul campioanei României”, ne-a mai spus Mureşan.
În 2003, Petroesc a păţit ca Milanov
Jivko Milanov nu este singurul fotbalist din Liga I care şi-a pierdut dinţii în timpul unui meci. În septembrie 2003, la o partidă între FCM Bacău şi Petrolul Ploieşti, Florin Lovin (mijlocaşul care a ajuns ulterior la Steaua) i-a aplicat un cot un gură lui Petroesc, în urma căruia jucătorul de la Petrolul a rămas fără şase dinţi! Alexandru Tudor, arbitrul acelei partide, n-a văzut incidentul, astfel că Lovin a scăpat nesancţionat.
Schumacher, killer-ul lui Battiston
Pe plan mondial, a rămas celebră faza de la meciul RFG – Franţa, din semifinalele Cupei Mondiale din 1982. Harald Schumacher, celebrul portar al nemţilor, s-a ciocnit dur cu francezul Patrick Battiston, într-un duel în care goal-keeper-ul n-a dat senzaţia că vrea să joace mingea. Battiston a rămas atunci fără dinţii din faţă şi a avut şi câteva vertebre rupte. Arbitrul nu numai că nu l-a sancţionat pe Schumacher, dar n-a dictat nici măcar fault pentru francezi!
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu