Filled Under: , , , , ,

Cei mai buni analgezici din natura pentru durere

Inainte sa apelezi la o pastila antidurere, ar fi mai bine sa dai o raita in bucatarie pentru ca, cel mai probabil, vei gasi acolo cele mai eficiente remedii impotriva durerii oferite chiar de natura.

1. Ghimbirul, turmenicul, busuiocul
Aceste trei plante formeaza un fel de “trinitate” a medicinei indiene stravechi. Toate au proprietati anti-inflamatorii, motiv pentru care ajuta enorm la atenuarea durerilor. Sunt chiar recomandate in tratamentul artritei reumatoide si a psoriazisului.

2. Gheara-diavolului
Aceasta planta este folosita de producatorii de medicamente in numeroase unguente pentru tratarea durerilor musculare, dar si in pastile pentru remedierea problemelor de ficat sau a arsurilor la nivelul inimii. Gheara-diavolului are puternice proprietati anti-inflamatorii si reduce durerile cauzate de artrita, durerile de cap, durerile de coloana sau orice altfel de disconfort la nivel osos sau muscular.

3. Frunzele de mesteacan
Frunzele de mesteacan actioneaza la fel ca cortizonul, o substanta folosite la tratarea afectiunilor endocrine, a artritei, a lupusului, a bolilor autoimune si chiar a bolilor de piele. Principala substanta din frunzele de mesteacan pentru care sunt un remediu impotriva durerii este salicilatul de metil, care se gaseste de altfel si in clasica aspirina. Acesta este anti-spasmodic, analgezic, astringent, diuretic, detoxifiant si ajuta chiar la combaterea radicalilor liberi, fiind folosit si ca adjuvant in prevenirea si atentuarea ridurilor.

4. Capsaicina
Aceasta substanta se gaseste, mai cu seama, in ardei iute, fiind un remediu impotriva durerilor si nu numai. Capsaicina este folosita in tratarea durerilor, dar este si un adjuvant bun in curele de slabire, avand rolul de a accelera arderile metabolice.

5. Ciresele
Ciresele contin antocianine, acesta fiind pigmentul care ofera acestui fruct frumoasa culoare rosie-purpurie. Insa antocianinele nu sunt doar un simplu pigment, ci si niste antioxidanti exceptionali, avand deopotriva si proprietati anti-inflamatorii. Antocianinele din cirese suprima inflamatiile si inhiba enzimele generatoare de durere la fel cum face, spre exemplu, aspirina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu