Filled Under: , , , , ,

Leacuri din bucatarie pentru diferite afectiuni

De multe ori, alimentele cele mai comune iau locul unor medicamente sofisticate pentru rezolvarea situatiilor de extrema urgenta. Arsuri, dureri de cap sau diaree, toate pot fi potolite cu leacuri la care nici nu te-a dus gandul vreodata. Sunt la indemana, in frigiderul si in camara ta. Trebuie sa stii doar care sunt ele si cum sa le folosesti!
Am matreata! Solutia: ulei de ricin si iaurt
Sampoanele care nu se folosesc pentru spalare frecventa, ci pentru tratamentul matretii sunt destul de scumpe, asa ca ti-ai dori sa apelezi la ceva mai putin costisitor. In afara de clatirea parului cu otet, de care stiam de la bunica, sau de infuzia de urzica, poti folosi si cele doua remedii amintite mai sus. Iaurtul contine acidofilus, o asa-numita "bacterie prietenoasa", care ajuta nu numai tranzitul intestinal, ci si procesul de tratare a matretii.
In acelasi timp, uleiul de ricin are proprietati antiinflamatoare. Este foarte bogat in acizi grasi omega 3, ajuta la regenerarea celulara la nivelul scalpului si inmoaie pielea. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 2 linguri de iaurt natural cu 2 linguri de ulei de ricin. Aplica pasta pe parul umed, acopera-l cu un prosop si las-o sa actioneze 30 de minute. Spala-te ca de obicei si foloseste balsam. Tratamentul trebuie urmat la fiecare spalare, pana la disparitia matretii.
Am negi! Solutia: coaja de banana
Substanta gelatinoasa din interiorul cojii de banana are efect caustic asupra negilor, ducand la cauterizarea acestora. Rupe o bucatica de coaja, aplic-o pe neg cu partea din interior, apoi pune deasupra un plasture. Inlocuieste coaja in fiecare zi, pana cand negul se usuca. Este posibil sa dureze in jur de 7-10 zile. Nu uita ca, de fiecare data cand indepartezi plasturele, sa ungi negul cu putina vitamina A dintr-o capsula sau cu tinctura de galbenele.
Am nasul infundat! Solutia: sare si ulei de susan
Picaturile obisnuite de desfundat nasul folosite prea des duc la aparitia rinitei alergice. Asadar, este bine sa le eviti cat de mult posibil. In afara de serul fiziologic recomandat de regula pentru bebelusi, gasesti prin bucatarie cateva remedii forte. Dizolva un varf de cutit cu sare intr-o lingura cu apa. Pune cate 2-3 picaturi din aceasta solutie in fiecare nara in vreme ce tii capul pe spate. Lasa lichidul sa patrunda in cavitatea nazala, sufla-ti nasul cu putere pentru a elimina mucozitatile, apoi pune cate doua picaturi de ulei de susan pentru a preveni uscarea mucoasei. Pune in practica acest ritual cu cel putin patru ore inainte de culcare.
Am diaree! Solutia: apa de la fiertura de orez, cafea si zeama de lamaie
Sunt unele dintre cele mai eficiente leacuri pentru problemele digestive de aceasta natura. Bea fiertura de apa sau, pur si simplu, mananca orez simplu fiert mai moale, pana la disparitia simptomelor. Daca nu-ti place orezul, amesteca o lingurita de cafea cu cateva picaturi de zeama de lamaie si inghite aceasta pasta cu putina apa. Este un leac eficient si rapid.
Am arsuri stomacale! Solutia: bicarbonat de sodiu
Este unul dintre cele mai populare leacuri din bucatarie. O lingurita cu bicarbonat inghitita cu o gura de apa face adevarate minuni atunci cand te chinuiesc arsurile sau te simti balonata. Daca rezisti, e bine sa bei si un pahar cu suc de cartofi cruzi. Actioneaza ca un adevarat pansament gastric, reduce aciditatea si calmeaza durerile.
M-am taiat la deget! Solutia: miere de albine
Sunt bine-cunoscute proprietatile antimicrobiene si antiinfectioase ale mierii de albine. Inca din Antichitate, era folosita pentru tratarea diverselor taieturi sau julituri ale pielii. Cu toate astea, aparitia antibioticelor si a tuturor tratamentelor alopate a determinat o scadere a interesului pentru remediile din natura. Este si cazul produselor apicole. Daca suferi un accident minor prin casa, aplica un start subtire de miere pe rana si pune un plasture ori un pansament, in functie de marimea acesteia. Schimba pansamentul in fiecare zi, pana se cicatrizeaza rana.
Mi-e greata! Solutia: ghimbir
Daca ti-e greata si nu are cine sa-ti faca un masaj eficient si puternic pe interiorul mainilor, la incheieturi, cu cateva picaturi de otet, e bine sa mesteci 2-3 feliute de ghimbir. Stimuleaza productia de enzime digestive. Este foarte eficient si poate fi folosit mai ales de catre femeile insarcinate care sufera de greturi matinale, dar si de persoanele care au rau de miscare. Daca nu gasesti radacina de ghimbir la supermarket, e bine de stiut ca la magazinele naturiste se comercializeaza capsule cu pulbere de ghimbir.
Am pielea uscata! Solutia: tarate de ovaz
Pune 2-3 linguri cu tarate intr-un ciorap vechi, innoada-l si scufunda-l in apa din cada, sub jetul de apa fierbinte. Stai in cada cam 15 minute. Vei vedea ca, la sfarsit, pielea ta va fi mai catifelata. Nu te sterge energic cu prosopul, doar tamponeaza-te ca sa absorbi apa, apoi aplica imediat lotiune de corp hidratanta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu