Filled Under: , , , , , , , ,

Ananasul are proprietati antioxidante

Fructul de ananas contine toata numeroase vitamine (A, B, C, E), acid citric, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier etc. Ananasul este o sursa importanta de enzime care participa la digestia proteinelor si care ajuta la slabit, datorita unei enzime numita bromelaina. Aceasta are proprietati anticoagulante si antiinflamatoare, dar are rol si in prevenirea imbatranirii premature. Pentru a obtine rezultate, dupa fiecare masa, inlocuieste desertul cu o felie de ananas.


Datorita continutului ridicat de mangan, un mineral esential organismului, ananasul intareste sistemul osos si ajuta la reconstruirea tesutului conjunctiv. O portie zilnica de ananas ofera organismului 73% din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare care mentin sanatatea oaselor. O alta proprietate a acestui fruct exotic este faptul ca ajuta in prevenirea formarii cheagurilor de sange, continutul de cupru fiind cel care stimuleaza productia de hemoglobina din organism si accelereaza cicatrizarea ranilor.

De asemenea, trebuie amintit, ca lipsa unui nivel suficient de cupru la nivelul organismului poate duce la osteoporoza, anemie, probleme cu glanda tiroida si scaderea numarului de limfocite. Este contraindicat consumul excesiv de ananas sau sucul acestui fruct deoarece poate avea efecte puternice purgative.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu