Fructul de ananas contine toata numeroase vitamine (A, B, C, E), acid citric, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier etc. Ananasul este o sursa importanta de enzime care participa la digestia proteinelor si care ajuta la slabit, datorita unei enzime numita bromelaina.
Aceasta are proprietati anticoagulante si antiinflamatoare, dar are rol
si in prevenirea imbatranirii premature. Pentru a obtine rezultate,
dupa fiecare masa, inlocuieste desertul cu o felie de ananas.
Datorita continutului ridicat de mangan, un mineral esential
organismului, ananasul intareste sistemul osos si ajuta la reconstruirea
tesutului conjunctiv. O portie zilnica de ananas ofera organismului 73%
din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietati
antioxidante si antiinflamatoare care mentin sanatatea oaselor. O alta
proprietate a acestui fruct exotic este faptul ca ajuta in prevenirea
formarii cheagurilor de sange, continutul de cupru fiind cel care
stimuleaza productia de hemoglobina din organism si accelereaza
cicatrizarea ranilor.
De asemenea, trebuie amintit, ca lipsa unui nivel suficient de cupru
la nivelul organismului poate duce la osteoporoza, anemie, probleme cu
glanda tiroida si scaderea numarului de limfocite. Este contraindicat
consumul excesiv de ananas sau sucul acestui fruct deoarece poate avea
efecte puternice purgative.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu