Filled Under: , , , , , , , , ,

Papadia are efecte benefice asupra sanatatii ficatului

Papadia contine vitaminele A, B1, C, E si D, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc. Planta are efecte benefice asupa sanatatii ficatului si a bilei, datorita substantelor pe care le contine. Papadia stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei. Totodata, are un efect diuretic, ajutand organismul sa elimine toxinele. Pentru stimularea ficatului si a rinichilor, consuma ceai de papadie. Toarna o cana de apa clocotita peste 2 lingurite de papadie. Lasa la infuzat 15 minute, apoi strecoara amestecul. Bea 2 cani pe zi timp de 6 saptamani.

Curata organismul de toxine

Papadia curata sangele, ficatul si colonul de toxinele acumulate in timp. Pentru detoxificarea organismului consuma o salata de papadie cel putin o data pe saptamana. Pentru salata foloseste frunzele si tijele plantei. Asezoneaza salata cu ulei, otet sau zeama de lamaie. Frunzele trebuie culese de la plantele neinflorite, deoarece dupa inflorire frunzele capata un gust amarui.

Reduce durerile reumatice

Tratamentul pe baza de ceai de papadie purifica organismul si reduce durerile reumatice. De asemenea, pacientii cu reumatism ar trebui sa incerce impachetarile cu radacina de papadie aplicate pe incheieturile dureroase. Fierbe in 200 ml de apa clocotita 3 linguri de radacina de papadie, timp de 5 minute. Zdrobeste apoi radacinile pana obtii o pasta. Intinde pasta pe o bucata de panza si aplica pe incheietura care te doare. Acopera cu un prosop.

Amelioreaza durerile

Pulberea de papadie este benefica persoanelor care sufera de hepatita, ciroza, calculi biliari, colesterol, icter, boli ale pielii. Consuma de 4 ori pe zi cate o lingura rasa de publere de papadie si se tine sub limba timp de 15 minute , dupa care se inghite cu apa. Se recomanda dupa 15 minute sa mananci. Aceasta cura se tine 3-4 luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu