Filled Under: , , , ,

Ganoderma, cea mai populara ciuperca din lume

Ganoderma(reishi), cea mai populara ciuperca din lume, este o ciuperca a carei denumire latina este Ganoderma lucidum. Ea este originara din China, cunoscuta de mii de ani in Extremul Orient pentru proprietatile terapeutice.

Ciuperca creste in padurile de artar in zonele cu caldura si umiditate. Se foloseste in bucatarie la preparatele cu orez sau la supe. Spectaculos este insa faptul ca acesta ciuperca, poate produce ameliorari uimitoare in bolile provocate de radiatii, datorita substantelor amare continute. Pe langa aceste substante, Ganoderma mai contine polizaharide, seleniu si germaniu organic, acestea conferindu-i ciupercii proprietati antimutagene si anticancerigene de-a dreptul spectaculoase. Se mai numeste si “Ciuperca nemuririi”. In terapie se utilizeaza Ganoderma rosie.

Ce trateaza Ganoderma?

In general, este recomandata ca un adaptogen, modulator imunitar si tonic general. Ganoderma rosie este foarte utilizata in boli precum: anxietatea, hipertensiunea arteriala, bronsita, astmul, insomnia, hepatita.

Consumul regulat de Ganoderma, poate imbunatati sistemul imunitar al organismului si circulatia sanguina, avand astfel o sanatate mai buna.

Tratament

Tratamentul cu ganoderma se face pe o perioada de 60 de zile, timp in care se foloseste extractul sub forma de comprimate. Zilnic se iau 4-6 comprimate(fiecare comprimat continand 450mg extract), pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de mese. Tratamentul mentine celulele normale, impiedicand formarea de ADN si ARN in celulele tumorale, incetinind foarte mult inmultirea acestora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu