Filled Under: , , , , , , ,

Drojdie de bere, efecte asupra sanatatii

Drojdia de bere este cea mai bogata sursa de vitamine din complexul B si are cantitati importante de vitamina A, de fosfor, de potasiu, de zinc si de aminoacizi. Ea stimuleaza digestia si este energizanta.

Exista mai multe feluri de drojdie de bere: proaspata, uscata sau sub forma de tablete. Rezultatele se simt doar dupa o cura de trei-patru luni.

Se administreaza de doua-trei ori pe zi, dizolvata în lichide, înainte de masa. In acest fel, drojdia de bere taie pofta de mancare, micsorand numarul de calorii primite de organism, iar senzatia de satietate se resimte aproape imediat, scrie clicksanatate.ro.

Intareste imunitatea si trateaza anemia

Pentru întarirea sistemului imunitar, poti folosi urmatoarea reteta: amesteci drojdie de bere cat o nuca cu o cantitate egala de miere.

Lasi sa stea 10 minute, apoi amesteci bine si mananci dimineata si seara, înainte de mese, timp de patru zile pe luna.

In cazul anemiei, pune într-un vas de sticla jumatate de litru de lapte dulce, patru linguri de drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat si o lingura de miere de albine.

Amesteci pana se dizolva mierea si apoi adaugi jumatate de litru de lapte proaspat. Bei o cana între mese si una seara la culcare. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata, iar tratamentul se face cate 10 zile, cu 10 zile pauza.

Este de ajutor în multe boli

Pentru tratarea asteniei, surmenajului, dermatozelor, reumatismului, rahitismului, diabetului sau a nevritei, consuma zilnic doua linguri de drojdie de bere proaspata, 3-4 lingurite de drojdie uscata sau 4-6 capsule (se gaseste la farmaciile naturiste si la Plafar).

Se pun patru linguri în jumatate de litru de suc de tomate, de zmeura, de ananas si în alte sucuri de fructe sau în lapte.

Se amesteca bine, pana cand continutul se uniformizeaza, apoi se completeaza pana la un litru cu acelasi lichid si se introduce în frigider.

Este bine sa bei trei pahare pe zi. Inainte de a turna în pahar, lichidul se amesteca bine prin agitare, deoarece drojdia de bere se depune. Terapia cu drojdie de bere tine 10-15 zile pe luna, în functie de gravitatea bolii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu