Filled Under: , , , , , , ,

Cum sa ne ferim de cancer cu aspirina si vin rosu

O echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Sanatate si Cercetare Medicala din Paris a gasit noi dovezi care indica faptul ca vinul rosu si aspirina pot proteja si preveni cancerul.

Cercetatorii condusi de Dephine Lissa si Guido Kroemer au inceput explorarea modalitatii de a incetini sau a stopa formarea celulelor care contin mai multi cromozomi, pe care ei le considera ca sunt o parte esentiala in formarea cancerului, potrivit Ars Technica.

Celulele normale sanatoase sunt diploide, ceea ce inseamna ca au doua copii ale fiecarui cromozom, unul de la fiecare parinte. Dar, in timpul formarii cancerului, celulele maligne timpurii sunt de multe ori tetraploide, cu patru seturi de cromozomi.

Cele mai multe celule tetraploide mor inainte de a deveni maligne. Aceste celule deviante pot fi distruse de catre sistemul imunitar, ca parte a programului de supraveghere a cancerului.

Dar, uneori, aceste celule nu sunt tratate, permitandu-le sa continue sa acumuleze cromozomi si sa dobandeasca mutatii genetice, transformandu-se in celule canceroase periculoase.

Resveratrolul si aspirina au redus formarea celulelor canceroase

In studiul lor, cercetatorii au cautat medicamente care ar putea distruge celulele tetraploide, dar care ar lasa si celulele diploide sanatoase relative intacte.

S-a constatat ca aspirina, pe langa proprietatile sale care duc la ameliorarea durerilor de cap si chiar la protejarea inimii, ar putea preveni cancerul de colon.

Pe de alta parte, cei care beau mereu vin rosu ingereaza resveratrol in mod regulat. Aceasta substanta se gaseste si in strugurii rosii, unt de arahide, ciocolata neagra si afine.

Desi nu este inca sigur ce efecte protectoare are resveratrolul impotriva bolilor, exista multe studii care indica faptul ca aceasta substanta poate ajuta la prelungirea duratei de viata, la protejarea inimii si la prevenirea anumitor forme de cancer.

Cercetatorii au descoperit faptul ca resveratrolul, aspirina si derivatii lor biochmici au redus formarea celulelor tetraploide canceroase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu