Filled Under: , , , , , , , ,

Botezatu audiat in calitate de martor

Catalin Botezatu ajunge vineri in fata instantei in cazul furtului de tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, fiind audiat in calitate de martor.

Designerul a fost citat la tribunal, dupa ce ancheta procurorilor a dus spre numele unuia dintre colaboratorii sai, transmite Digi24.

In luna noiembrie a anului trecut, Judecatoria Sectorului 3 i-a condamnat la sase ani si opt luni de inchisoare pe doi dintre participantii la furtulu de tablouri din muzeul din Olanda, valoarea acestora fiind de 18 milionane de euro.

Radu Dogaru a fost condamnat pentru furt calificat si nerespectarea armelor si munitiilor, in timp ce Eugen Darie a fost condamnat pentru complicitate la furt calificat, insa decizia instantei nu este definitiva.

In dosar mai sunt implicate inca patru persoane, procesul continuand in cazul acestora. In plus, cei doi condamnati trebuie sa plateasca, in solidar, suma de 18 milioane de euro, valoarea tablourilor furate si inca nerecuperate.

Cele sase persoane au fost trimise in judecata in iulie 2013, dupa ce, in noaptea de 15 spre 16 decembrie 2012, au furat mai multe tablouri extrem de valoroase de la Muzeul Kunsthal. Presa a scris ca hotii au luat parte la "jaful secolului", adica cela mai mare furt de tablouri din ultimii 100 de ani.

Mai mult, cel putin trei tablouri au fost arse in locuinta Olgai Dogaru, mama unuia dintre autorii furtului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu