Filled Under: , , , , , , ,

Ouale de prepelita au de trei ori mai multe vitamine decat ouale de gaina

Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, cele de prepelita au o valoare nutrittionala de patru ori mai mare, contin numeroase vitamine si minerale si colesterol "bun".

Ouale de prepelita, cocktail de vitamine

Au de aproape trei ori mai multa vitamina B1 decat ouale de gaina, de doua ori mai multa vitamina A si B2 si de cinci ori mai mult fier si potasiu. Potentialul lor alergenic este mai mic. Consumul regulat de oua de prepelita ajuta la tratarea mai multor afectiuni: 

- sunt excelente impotriva problemelor tractului digestiv si a ulcerului;

- stimuleaza sistemul imunitar;

- imbunatatesc memoria si ajuta la buna functionare a sistemului nervos;

- combat anemia;

- ajuta la evacuarea toxinelor si a metalelor grele din sange;

- provoaca eliminarea si previn aparitia pietrelor localizate in rinichi sau vezica biliara;

- in medicina traditionala chineza sunt folosite pentru tratarea tuberculozei, astmului bronsic si a diabetului;

- copiii care consuma in mod regluat oua de prepelita au mai putine boli infectioase;

- in cazul barbatilor, stimuleaza potenta.

Ouale de prepelita se consuma cu moderatie

Daca ai o sursa sigura, consuma galbenusurile crude, dupa ce ai spalat ouale in apa fierbinte pentru a indeparta eventualele bacterii aflate pe coaja, care, dupa spargere, pot ajunge in farfuria ta. Daca nu iti place gustul, poti sa le amesteci cu miere sau cu suc proaspat de grepfrut sau portocala. Cu tot cu albus se consuma doar fierte. Poti manca astfel trei pana la cinci oua in fiecare dimineata, pentru a avea un sistem imunitar bun si a imbunatati metabolismul. Daca le mananci zi de zi, nu trebuie sa faci asta pentru mai mult de 50 de zile, dupa care trebuie sa iei o pauza de cateva saptamani. In perioada in care consumi oua de prepelita, renunta la cafea si alcool si mananca alimente mai usoare, fara grasimi.

Oua de prepelita vs. oua de gaina

"Principalul avantaj al oualor de prepelita fata de cele de gaina este concentratia mai mare de proteine, vitamine B, fier si potasiu. Cantitatea de colesterol este comparabila. Datorita nutrientilor pe care ii contin, aceste oua se pot introduce in regimul alimentar al convalescentilor, persoanelor in varsta, anemicilor, in perioadele de solicitare intensa la sportivii de performanta, perioade de examene. De asemenea, se poate incerca in cazul celor cu alergie la oua de gaina. Din punctul meu de vedere, ar fi suficiente patru-cinci oua pe zi, adica echivalentul unui ou de gaina. Eu le consider doar un aliment si nu le pot recomanda sub forma de «cure» si in niciun caz in cantitati exagerate."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu