Filled Under: , , , , , , , , , ,

Superstitii Revelion Sfantul Vasile

Superstitii si Traditii de Revelion – Sfantul Vasile
Trecerea anului, un prilej de bucurie pentru unii dar si de tristete pentru altii
Dorinta pusa la miezul noptii de Revelion are toate sansele sa se implineasca.
E bine sa ai pe masa de Craciun si de Anul Nou crengute de vasc – aduce noroc.
Aduce ghinion daca agati calendarul inainte ca noul an sa inceapa.
Aduce ghinion sa intorci fila de calendar inainte ca ziua sau luna sa se incheie.
Aduce ghinion sa intri in noul an fara niciun ban in buzunar
E bine sa nu te gaseasca Anul Nou cu datorii, altfel vei avea datorii tot anul.
Primul om care iti va trece pragul in prima zi din noul an va influenta tot anul. Persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc.
Femeile nemaritate, daca imprumuta o verigheta si o poarta de Anul Nou pe al treilea deget de la mana stanga, il vor visa pe viitorul sot. De asemenea, acelasi vis va aparea daca tai o franghie deasupra pernei cand mergi la culcare de Anul Nou.
Traditia populara spune ca de Anul Nou se înnoiesc toate si de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an sa-si puna un gând bun, ca sa le mearga bine tot anul: “Atunci sa te pazesti sa nu te superi, sa nu te sfadesti, sa fii vesel si tot anul asa vei fi”.
Pentru ca familiei sa-i mearga bine tot anul si sa aiba spor, în popor exista obiceiul ca în ziua de Anul Nou sa se fiarba în oala un cap de porc, pentru ca asa cum porcul râma numai înainte, tot asa va merge si omul spre belsug.
Tot la Anul Nou, pe nemâncate, fiecare om trebuie sa ia în mâna unealta cu care lucreaza în timpul anului si s-o mânuiasca de trei ori, pentru spor la lucru în anul ce vine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu