Filled Under: , , , , , , , ,

Merisoarele intaresc sistemul imunitar

Merisoarele sunt acele fructe mici si rosii care cresc in zonele racoroase, de munte. Ne-au atras atentia datorita antioxidantilor si nutrientilor pe care le contin. 

Indiferent ca le mananci ca atare, sub forma de suc sau suplimente, beneficiile sunt cu adevarat pretioase. Iata 10 dintre acestea:

Trateaza infectiile urinare

Sucul de merisoare contine polifenoli care previn infectiile urinare si patrunderea bacteriei E. Coli in peretii uterului si a vezicii urinare. Un pahar pe zi este suficient, noteaza csid.ro.

Lupta impotriva cancerului

Studiile de laborator au aratat ca extractul de merisoare poate preveni multiplicarea celulelor in cancerul de san. Printre alte tipuri de cancer care poate fi prevenit este cel de colon, prostata si plamani.

Protejeaza inima

Merisoarele ajuta la scaderea nivelului colesterolul rau care ar putea sugruma peretii arterelor. De asemenea, previn formarea placii pe peretii arterelor care duce la ateroscleroza si riscul de infarct. 

Probleme cu rinichii si vezica urinara

Contin acid citric si alti nutrienti care previn formarea pietrelor la rinichi si alte probleme legate de rinichi si vezica biliara.

Previn problemele dentare

Consumate constant, merisoarele te pot ajuta sa eviti gingivita, cariile si formarea placii denture.

Te ajuta sa slabesti

Merisoarele imbunatatesc metabolismul si sistemul digestiv, iar asta te va ajuta sa pierzi cu usurinta kilogramele in plus.

Proprietati antirid

Antioxidantii pe care ii contin lupta impotriva radicalilor liberi care accelereaza procesul de imbatranire. Nu te vor ajuta doar sa arati mai tanara, ci si ca organele interne sa functioneze mai bine.

Imbunatatesc capacitatea mentala

Sunt de mare ajutor in imbunatatirea starii de spirit alinand stresul, anxietatea si depresia. Studiile au aratat ca sunt minunate pentru creier si pentru memorie.

Fortifica sistemul imunitar

Sunt de efect asupra sistemului imunitar datorita antioxidantilor care lucreaza pentru a elimina toxinele.

Eficiente pentru piele

Acneea, dermatitele, psoriazisul sau eczemele pot fi tratate cu ajutorul acestora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu