Filled Under: , , , , , , , , ,

Nucile o sursa de energie pentru toamna

Nucile, pe lângă faptul că sunt un snack delicios şi consistent, joacă şi un rol important în sănătate, fiind o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine. Aceste fructe de toamnă sunt bogate în proteine vegetale, fibre, seleniu, vitamina E şi acizi graşi (Omega 3). Dacă ai un colesterol crescut, consumul regulat de nuci îl va scădea şi, în plus, îţi va menţine inima sănătoasă.
Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din DZR(doza zilnică recomandată) de acizi graşi omega 3. Studiile au indicat că aceştia, în virtutea acţiunii antiinflamatoare ajută la scăderea riscului de apariţie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor şi a cancerului la sân, colon şi prostată precum şi a infarctului. Iar, pentru că abundă în zinc, nucile sunt recomandate ca tratament adjuvant în astenie, tulburări ale sistemului nervos şi afecţiuni ale pielii.
De asemenea pot înlocui, cu succes, carnea, fiind considerate un aliment de bază în hrana vegetarienilor. Mai mult, nucile sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, controlând nivelul de zahăr în sânge şi prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2. În fiecare toamnă, specialiştii medicinei naturiste recomandă o cură de nuci, deoarece sun gustoase şi extrem de sănătoase.
Cura este indicată ca adjuvant în tulburările de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, diaree, constipaţie. Poţi manca miez de nucă o lună întreagă, dacă nu depăşeşti 100 de grame pe zi. În acest fel, eviţi şi neplăcerile cauzate de ronţăitul îndelung al miejilor, adică afte şi inflamaţii bucale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu