Un gust deosebit si o aroma irezistibila. Acestea sunt, la prima vedere, motivele pentru care condimentele sunt nelipsite din bucatarie. Insa, beneficiile pe care le aduc sunt mult mai multe si au legatura si cu sanatatea ta.
Condimentele sunt pline de nutrienti, vitamine si minerale care au grija de sanatatea ta si a familiei tale.
Cimbrul
Folosit
atat ca ingredient, cat si ca planta medicinala, cimbrul contine
mangan, un mineral care te ajuta sa ai oase sanatoase si o piele
frumoasa. Totodata, cimbrul este bogat si in timol, un ulei esential
care actioneaza ca un antiseptic si antioxidant. De aceea,
condimentul-minune este folosit pentru tratatea infectiilor gatului, a
diferitelor forme de bronsita sau in tratarea inflamatiilor.
Piperul
Un
alt condiment benefic este si piperul. Acesta lupta impotriva
acumularii de grasime in organism datorita piperinei, o substanta activa
care blocheaza formarea de celule adipoase. In plus, piperul te ajuta
si sa ai o digestie buna.
Scortisoara
Daca
ai probleme cu mentinerea unui nivel optim al trigliceridelor, glucozei
sau al colesterolului rau LDL, scortisoara te poate ajuta sa il tii sub
control. Vei reduce astfel riscul aparitiilor bolilor cardiace, a
hipertensiunii, ulcerului etc. In plus, mai multe studii au aratat ca
scortisoara este sursa bogata de antioxidanti si stopeaza dezvoltarea
bacteriilor.
Ardeiul iute (Chili)
Datorita
continutului de capsaicina, ardeiul iute este aliatul tau in lupta
contra kilogramelor in plus. Totodata, acest condiment te ajuta si daca
esti predispusa la diabetul de tip 2, intrucat cantitatea de zahar din
organism este mai scazuta dupa ce ai consumat acest produs. Un consum
regulat de ardei iute scade si colesterolul rau si previne bolile de
inima.
Turmericul
Turmericul
este un condiment puternic, specific bucatariei indiene, care
stimuleaza metabolismul si astfel te ajuta sa iti mentii o silueta de
invidiat. In plus, turmericul te ajuta sa previi sindromul metabolic,
boala Alzheimer, hiperglicemiam, inflamarea articulatiilor si este bogat
in antioxidanti.
Coriandul
Indiferent
de forma pe care o folosesti (proaspat sau uscat), coriandul reduce
colesterolul si previne blocarea vaselor de sange. Totodata, coriandrul
contine acid linoleic si cineol, compusi care tin reumatismul departe de
tine.
Busuiocul
Intalnit
frecvent in bucataria mediteraneana, busuiocul este o sursa excelenta de
vitamine, care combate problemele respiratorii, greturile, indigestia
si constipatia. Busuiocul ajuta si la prevenirea imbatranirii premature a
celulelor sanatoase ale pielii, mentinand supletea si elasticitatea ei.
Ghimbirul
Un
alt condiment asiatic, ghimbirul aduce beneficii pentru organism care
sunt cunoscute de mii de ani. Acest condiment ajuta la calmarea
sistemului digestiv, stimuleaza circulatia sangvina si calmeaza
durerile. Ghimbirul are si proprietati antiinflamatorii ce te ajuta sa
previi si sa tratezi bolile cardiovasculare sau artrita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu