Filled Under: , , , , , , ,

Becali traieste la Jilava ca intr-un lagar de exterminare

Becali a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru o contestaţie la executare în legătură cu pedeapsa primită în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării.

Gigi Becali s-a supărat că unul dintre avocaţii săi întârzie şi nu poate să îşi susţină pledoaria, aşa că a început să se certe cu preşedintele completului de judecată, căruia i-a spus că trăieşte în Penitenciarul Jilava „ca într-un lagăr de exterminare”. Magistratul l-a atenţionat că nu foloseşte un ton adecvat, după care completul s-a retras pentru a decide dacă are competenţa de a judeca această contestaţie la executare.

Scos din sala de judecată, Becali s-a plâns jurnaliştilor că „totul este o batjocură”, raportează Agerpres.

În drumul spre Penitenciarul Jilava, duba în care era transportat Becali a lovit uşor o altă maşină, aflată în parcarea instanţei.

George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, cu un termen de încercare de opt ani. Ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat într-un alt dosar, privind schimbul de terenuri cu MApN, în care a primit doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani. Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul "Valiza".

Cele trei pedepse au fost contopite, iar Tribunalul Bucureşti a adăugat un supliment de pedeapsă de şase luni, astfel încât acesta are de executat trei ani şi şase luni de închisoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu