Filled Under: , , , , , , , ,

Dan Voiculescu se duce la puscarie?

Dan Voiculescu a fost joi condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat joi, pe Dan Voiculescu, fondatorul PC, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în apel.
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.
Voiculescu este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spalare de bani, ambele în formă continuată". La vremea acestor infracţiuni, fondatorul Partidului Conservator era acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi membru Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu