Filled Under: , , , , , , , , , ,

Citricele racoritoare si sanatoase

Portocale,lamai,mandarine si grapefruit nu sunt doar racoritoare, dar, de asemenea sunt de mare ajutor pentru sanatatea noastra.De exemplu portocalele contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C.Iata cateva motive pentru care e bine sa manancati citrice în fiecare zi.

Ajuta impotriva racelii Daca mancati multe citrice,acest lucru nu garanteaza ca acestea vor preveni raceala.Dar doze mari de vitamina C (400 pana la 500 mg.)pot reduce simptomele.Deci, daca va îmbolnaviti mancati mai multe fructe citrice deoarece va va ajuta sa va vindecati mai repede.Puteti face sucuri proaspete unde se poate pune o lingura de miere.

Protejeaza inima Portocalele si grapefruit sunt surse bogate de flavonoizi.Flavonoidul predominant în aceste fructe – hesperidina – este asociat cu cresteri de colesterol “bun” si de scadere a colesterolului “rau” precum si a trigliceridelor.

Metabolism crescut si ajuta la pierderea în greutateBeti apa si mancati citrice si va va ajuta sa fiti pe deplin multumiti.Grapefruit contine naringenin, un antioxidant care ajuta la insulina, pastreaza zaharul din sange sub control.Fructele cresc de asemenea,arderea de calorii.

Ajuta la reducerea de sodiuSarea contine aproximativ 40% sodiu.Citricele si sarea imbunatateste gustul alimentelor,asa ca adauga un pic de sare,se stoarce suc de citrice si se adauga la salata dumneavoastra.

Protejeaza împotriva cancerului Compusii din fructele citrice numiti lemonoids joaca un rol important în lupta împotriva cancerului de,piele,pulmonar,de san,de stomac si de colon.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu