Filled Under: , , , , , , , , , , , ,

Cel mai bogat om care a trait demult, Mansa Musa

Cel mai bogat om din istoria omenirii? Ce Bill Gates sau multi altii, Este vorba despre Mansa Musa Întâiul, conducătorul Imperiului Mali şi suveranul care a avut mai mult aur decât toţi regii europeni contemporani cu el.

Triburile şi confederaţiile tribale africane nu aveau armate mari, nici proiecte ambiţioase de construcţie sau organizare politică la scară mare.

Majoritatea populaţiilor africane aveau acelaşi sistem animist de credinţe. Acesta era universul lor religios. Oamenii credeau într-o lume controlată de spirite şi zei. Cultul strămoşilor era deasemenea foarte important.
Rege peste aurul lumii

Mansa Musa, adică Regele Regilor, în dialectele locale, a venit la putere în anul 1312 peste Imperiul Mali, care se întindea pe atunci pe teritoriile Mali-ului, Ghanei, Senegalului, Sudanului şi Nigerului de astăzi. În momentul în care Musa a luat puterea, Imperiul Mali controla deja rutele comerciale care făceau legătura între nordul bogat în sare şi sudul bogat în zăcăminte aurifere.
Conform studiilor recente efectuate de istorici şi economişti, Mansa Musa deţinuse o avere de peste 400 miliarde $, fapt care îl propulsează pe primul lor în topul celor mai bogaţi oameni din istorie. Ca să realizăm cât de bogat a fost acest om, trebuie să ştim că ocupanţii locului doi, numai puţin celebra familie Rotschild, a reuşit să acumuleze din anul 1740 şi până în prezent, suma de 350 miliarde $.

Acesta a fost Mansa Musa şi faptele sale remarcabile. Cât despre aurul regelui african, acesta a dispărut cu mult înainte ca faima sa să ajungă la curţile Europei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu