Filled Under: , , , , , , ,

Ce beneficii are sfecla rosie

Din vara pana in toamna, tarziu, o poti gasi in gradina. Iarna si primavara, e de vanzare in magazinele cu legume si fructe. Nu este atat de apetisanta daca o vezi in galantare, dar in salate, borsuri sau pur si simplu in pahar, proaspat stoarsa, este o adevarata binefacere. Despre cine este vorba? Chiar despre sfecla rosie!
Ajuta ficatul
Cercetatorii au demonstrat ca sucul de sfecla proaspat stors sprijina ficatul sa distruga "depozitele" de grasimi, este un tonic al acestuia, ajutand la detoxificare, dar si la regenerarea celulelor hepatice. Tot specialistii recomanda consumul, zilnic, a unei jumatati de sfecla rosie cruda si a unui pahar de suc proaspat.
Combate hipertensiunea
Consumat zilnic, sucul de sfecla combate hipertensiunea arteriala, sustin cativa cercetatori din Regatul Marii Britanii. "Vinovat" de acest fapt este nitritul, o substanta care ajuta vasele de sange sa se dilate, crescand fluxul sangvin. Nitritul se regaseste si in spanac sau in salata verde. Cantitatea recomandata de suc este de maximum 300 ml, iar daca vrei sa incepi tratamentul, creste treptat consumul in fiecare zi.
Lupta impotriva cancerului
Rudolf Breuss, un terapeut de origine austriaca, pariaza pe sucul de sfecla in lupta cu leucemia si cancerul. Acesta le recomanda tuturor pacientilor slabiti, anemici, fara pofta de mancare sa consume zilnic suc de sfecla rosie, iar pentru un efect mai puternic, trebuie baut cu lingurita.
Alte calitati:
  • Atat consumul in stare cruda a radacinoasei, cat si sucul ajuta la scaderea colesterolului rau (LDS).
  • Are proprietati antiseptice (antibacteriene si antivirale).
  • Trateaza si previne gripa, dar si enterocolitele infectioase.
  • Consumata cruda, sub forma de salata, ajuta la combaterea oboselii, foloseste ca adjuvant in demineralizare, litiaza urica, guta, ciroza, infertilitate, sarcina, alergie.
  • Are proprietati antioxidante de exceptie.
  • Sucul si salata de sfecla rosie sunt indicate in prevenirea obezitatii si a imbatranirii.
TRUC: Cele mai gustoase si dulci sfecle sunt cele mici si mai inchise la culoare. Pentru a nu altera gustul in timpul fierberii, nu rupe coditele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu