Filled Under: , , , , , , , ,

Ce conţine varza?

O legumă veche de peste 4000 de ani, bogată în vitamine, săracă în calorii şi cu o mulţime de virtuţi terapeutice. Include-o în meniul tău zilnic!
Varza face parte din familia cruciferelor şi conţine peste 400 de varietăţi. Cele mai răspândite sunt însă: varza de Bruxelles, conopida, broccoli, varza creaţă, varza roşie.

Ce conţine varza

În Europa, varza a început să fie cultivată cu 4000 de ani în urmă. Strămoşii noştri au descoperit nenumăratele virtuţi ale acestei plante, fiind considerată un adevărat panaceu. Este folosită pentru prevenirea şi vindecarea multor afecţiuni, inclusiv cancer. De ce? Pentru bogăţia ei în: fier, mangan, cupru. Ca să nu mai vorbim de vitamina C (figurează printre legumele cu cel mai mare conţinut), vitamina E (2-7 mg la 100 g), provitamina A (sau carotenul) şi vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), cu rol anticancerigen. Prin conţinutul crescut de fibre alimentare previne constipaţia, asigurând (200 grame de varză) peste 20% din cantitatea de fibre necesare zilnic. Dar, în anumite situaţii poate crea şi indigestie din această pricină. Depinde de organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu