Filled Under: , , , , , , , , ,

Ce contine un Mc Nugget?

Trebuie să ştiţi că doar 50% dintr-un Mc Nugget reprezintă carnea de pui. Restul? Derivaţi din porumb, zahăr, agenţi de fermentaţie şi alte ingrediente complet sintetice. Iată lista de ingrediente pentru un McNugget de pui, aşa cum apare pe site-ul oficial al Mc Donalds.
Cel mai înfricoşător lucru, probabil, este faptul că această reţetă este nouă şi îmbunătăţită, “cele mai sănătoase McNuggets de pui” fiind lansate în anul 2003, în urma unei întâmplări în care un judecător a numit aceste înghiţituri de carne de pasăre prăjită „o creaţie McFrankenstein de elemente variate care nu se utilizează acasă”. Iată lista de ingrediente pentru un McNugget de pui, aşa cum apare pe site-ul oficial al Mc Donalds: Bucăţi de pui alb dezosat, apă, sare, condimente (extract de drojdie, sare, amidon de grâu, arome naturale, ulei de şofran, dextroză, acid citric, rozmarin), fosfaţi de sodiu, condimente (ulei de canola, monogliceride şi digliceride).
Date prin pesmet cu: apă, făină (făină de grâu albă, niacină, mononitrat de tiamină, acid folic), făină de porumb, alimente din amidon modificat, sare, bicarbonat de sodiu, pirofosfat de acid de sodiu, aluminiu, fosfat de sodiu, lactat de calciu, condiemnte, amidon de grâu, zer, amidon de porumb. Preparate în ulei vegeal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia hidrogenat cu acid citric şi TBHQ adăugat pentru a păstra prospeţime). Dimetilpolisiloxan adăugat ca agent antispumant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu