Filled Under: , , , , , , , , ,

Băsescu lar poate scoate pe Becali doar dacă vrea

MM Stoica este unul dintre apropiaţii lui Gigi Becali, iar acesta a fost alături de patron aseară, în momentele premergătoare încarcerării la Penitenciarul Rahova.
Managerul Stelei a postat azi-noapte un mesaj pe pagina personală de facebook, în care se întreabă cum s-a ajuns în această situaţie, la 23 de ani de la Revoluţie. De asemenea, Stoica susţine că Traian Băsescu poate îndrepta "o gravă eroare judiciară".

"Nimeni nu va înţelege niciodată de ce Gigi Becali este singurul om din ţara asta care a ales să-şi exprime gîndurile cu voce tare, zilnic, pe toate canalele media. Unii îl simpatizează pentru asta, alţii îl antipatizează. Sincer, eu nu ştiu din ce categorie fac parte. Cu toate că sînt cel mai bun prieten al lui. Îmi zic mereu că aşa e el şi că nimeni nu-l poate schimba.

Nimeni nu va înţelege niciodată de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care dă un telefon şi repară viaţa unor oameni aflaţi în situaţii delicate. Unii îl indrăgesc pentru asta, alţii gîndesc că o face pentru publicitate. Eu ştiu însă de ce o face. Pentru că aşa simte. Aşa e el şi nimeni nu-l poate schimba.

Nimeni nu va înţelege niciodată de ce Gigi Becali este singurul om din ţara asta care, fiind proprietarul unei echipe de fotbal, iese după unele meciuri şi îşi desfiinţează propriii jucători. Cine crede că el nu conştientizează faptul că îşi face singur rău astfel, se înşală. Problema lui e că debordează de sinceritate. Într-o lume mincinoasă şi ipocrită, el zice adevărul mereu. Chiar şi împotriva propriilor interese. Aşa e el şi nimeni nu-l poate schimba.

Poate cineva să creadă că un om care nu a facut niciodată parte din structurile statului poate fi condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu? Cu siguranţă, nu. În schimb, toată lumea crede că principalul motiv pentru care Gigi a fost închis este pentru că era prea des în prim-plan. E foarte posibil ca - fiind temperamental şi uşor de influenţat - el să fi dat destule declaraţii iresponsabile. Declaraţii care au deranjat, au enervat, au lezat. Dar vorbele nu lasă cicatrici. Şi, pînă la urmă, după 23 ani de la Revoluţie, un om îşi pierde libertatea pentru că vorbeşte prea mult? Oare aici am ajuns?

Probabil că e lipsit de importanţă faptul că de acest om depinde soarta celei mai iubite echipe de fotbal din România. Sau că mulţi oameni care au nevoie de sprijin îşi pierd şansa să aibă şi ei o viaţă normală. Este foarte important însă, că un barbat se duce la închisoare fără a beneficia de o judecată dreaptă. Iar o mamă, o soţie şi trei fete asistă neputincioase la acest simulacru. Şi plîng.
Sînt convins că Gigi Becali va cîştiga împotriva României la CEDO. Aşa cum sînt convins că 5 e mai mare ca 3. Dar cineva poate împiedica procesul ăsta absurd. Cineva poate îndrepta o gravă eroare judiciară. Cineva poate reinstaura democraţia într-un stat care tinde să se transforme într-unul poliţienesc. Numele lui e Traian Basescu şi e Preşedintele României".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu