Filled Under: , , , , , , , ,

Pesimistii traiesc mai multi ani

Pesimismul nu este chiar cea mai rea stare pentru un om, afirma specialistii. Un nou studiu arata ca persoanele pesimiste pot trai mai mult decat celelalte.

Un studiu recent concentrat asupra perceptiei vietii de catre oameni indica faptul ca sanatatea este influentata de aceasta stare emotiva, scrie inquisitr.com. Astfel, starea lor de sanatate este influentata atat la varsta adulta, cat si la batranete.

Specialistii au analizat informatiile legate de 40.000 de persoane cu varsta intre 18 si 96 de ani. Acestea provin din anii 1993-2003, subiectii studiului fiind impartiti in mai multe categorii de varsta: 18-39 de ani, 40-64 de ani si peste 60 de ani. Ei au fost supusi unui alt interviu dupa cinci ani de la cel initial, iar 43% dintre oamenii din categoria de varsta cea mai inaintata evaluasera gresit perspectiva de a avea o viata multumitoare.

E mai bine sa fii pesimist?

25% dintre subiecti au intuit acest lucru cu precizie, iar 35% au supraevaluat nivelul de multumire pe care au crezut ca il vor avea in viata. Dintre oamenii din aceasta ultima categorie, 9,5% au prezentat apoi unele dizabilitati, 10% dintre acestia aratand un risc crescut de deces.

In general, adultii mai tineri au facut predictii in care au supraevaluat totul legat de viitorul lor. Cei mai in varsta au avut o atitudine contrara.

Cei de o varsta medie au avut cea mai mare precizie in intuirea nivelului de multumire fata de viata lor, insa ei au devenit mai pesimisti in timp. Asteptarile mici de la viata aduc si mai putine dezamagiri. Oamenii care cred ca vor fi dezamagiti sunt mai pregatiti din punct de vedere emotional pentru a face fata evenimentelor neplacute din viata.

Asteptarile mai mici de la viata aduc si mai putine dezamagiri. Cei care sunt pesimisti traiesc mai atent si isi iau masuri mai mari de precautie in ceea ce priveste sanatatea si siguranta lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu