Filled Under: , , , , , ,

Pielea incepe deja sa imbatraneasca?

Intre 20-30 de ani, pielea incepe deja sa imbatraneasca, dar vestea buna este ca putem influenta, in mare masura procesul de imbatranire. Pentru ca factorii externi precum nicotina, raze ultraviolete intense, somn putin, alimentatie nesanatoasa si stres, au o influenta mai puternica asupra pielii decat genele. Cu cat stopam mai repede aceste influente, cu atat mai bine. Extrem de important la o varsta inaintata este aportul de apa. Cu pielea se intampla la fel ca si florile neudate: se vestejeste. Cu timpul, numarul fibrelor de colagen si de vase sanguine scade iar celulele epidermei se divizeaza doar o data la 50 de zile, nu ca in tinerete la 27 de zile, astfel ca pielea se subtiaza, iar continutul ei de apa si de grasime scade.
Pentru a asigura pielii in interior, cantitatea necesara de apa, este foarte important sa bem cat mai multe lichide. In plus dermatologii recomanda o ingrijire externa substantiala, avand in vedere ca pielea se usuca si are nevoie de mai multa grasime. Impotriva subtierii se recomanda substante regenerante, precum fructoza sau vitamina A. Substantele anti-aging, ca vitaminele C, E  sau Q10, pot stopa procesul de imbatranire si pot stimula regenerarea. Medicul  dermatolog poate recomanda un tratament individual pentru fata si decolteu,  dar oferta farmaciilor nu trebuie nici ea neglijata pentru ca aici gasim creme cu acid hialuronic cu Q10, vitaminele A si E si alte produse benefice pentru pielea fiecaruia. Nu trebuie sa fie produsele cele mai scumpe, exista si produse ieftine cu acelasi efect.
Mainile sunt, adeseori, neglijate, desi ingrijirea lor e deosebit de importanta. Remedii pentru maini ar fi: baile cu parafina (in saloanele de cosmetica) si cremele din comert care trebuie aplicate in mod regulat. Eficienta lor creste daca sunt folosite, intr-un strat gros seara, inainte de culcare, dupa care se invelesc mainile  cu o folie de plastic si se lasa crema sa actioneze timp de 30 de minute. Un scrub minunat pentru maini ar fi: o combinatie dintre miere si zahar brun, cu care se maseaza mainile timp de cateva minute, pentru a indeparta celulele moarte (lasa pielea fina si catifelata) ori puteti incerca o pasta obtinuta din zahar amestecat cu zeama de lamaie, care se aplica pe ambele maini si se lasa sa actioneze 10-15 minute dupa care se clateste cu apa calduta iar la final cu apa rece (o reteta pe care am vazut-o intr-o emisiune a  Dr.Oz) - aceasta reteta este buna si pentru indepartarea petelor de pe maini, daca se face de 2 ori pe saptamana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu