Filled Under: , , , , , , , , ,

Cum actionau fratii camataru din puscarie?

Deşi au trecut prin şcoli ca gâştele prin apă, Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, se pricepeau la cifre. Fraţii, şefi ai unuia dintre cele mai sângeroase clanuri din Capitală, ţineau o evidenţă strictă a celor pe care-i împrumutau cu bani şi nu ezitau săi ameninţe chiar şi din puşcărie.
Procurorii DIICOT au reuşit, de-a lungul timpului, să adune probe care să-i înfunde din nou pe Cămătari. În timpul percheziţiilor recente, anchetatorii au găsit în palatele lor mai multe agende în care erau trecute, unul sub altul, numele celor care cereau bani de la Nuţu şi Sile şi sumele pe care aceştia le datorau. Interlopii treceau datele, sumele şi evident dobânzile de 10% lunar. 
Într-una din agendele Cămătarilor, poliţiştii au găsit numele mai multor persoane pe care aceştia le împrumutaseră şi cărora le opriseră garanţie inclusiv case şi maşini

Anchetatorii de la Crimă Organizată au mai aflat, în urma unor interceptări telefonice, că Sile ţinea, în celula sa, un carneţel în care făcea balanţa sumelor recuperate. Mai mult, când fiul său, Mario, întâmpina probleme cu datornicii, interlopul nu ezita să-i ameninţe cu moartea.

I-a şters lui Beinur o datorie de 12.000 de euro

↑ În acest carneţel, Sile notase evoluţia datoriilor lui Nuredin Beinur către el
Cunoscutul interlop constănţean Nuredin Beinur apare şi el în agenda lui Sile Cămătaru, căruia îi datora 67.000 de euro. “Beni dată scadentă 20.07.2010 la suma de 30.000 €. Beni pe 20.08.2010 - T.V.A. Şi pe urmă a fost arestat şi a rămas restant s-a adunat 75.000 euro. Azi 18.10.2011 am stabilit să rămână 55.000 € din 67.000 €. I-am făcut o reducere de 12.000 €”, scria Sile Cămătaru pe agenda ţinută la puşcărie.

Leii şi urşii vor fi luaţi de pe domeniul Cămătarilor

Comisarii Gărzii de Mediu vor reloca leii şi urşii găsiţi acasă la Nuţu Cămătaru, pe care acesta îi deţinea în mod ilegal. “Sunt patru exemplare de leu, două mature şi două juvenile, precum şi 2 urşi juvenili (...) Spaţiul nu corespunde, însă erau bine hrăniţi”, a declarat Mircea Pupăză, reprezentantul Gărzii de Mediu.
Ieri, în timp ce inspectorii cercetau curtea, afară, la poartă, Mimi, mama Cămătarilor (foto stânga), făcea show. “Mulţumesc lui Dumnezeu că nu este acasă să vadă când i le luaţi, că murea băiatul meu de focul lor”, a tunat bătrâna. Soţia lui Sile Cămătaru (foto dreapta) a ţinut să precizeze că acesta e nevinovat. “Şi copiii dau bani cu camătă. Dacă nu era cuminte, nu stăteam lângă el”, a spus femeia care are şapte copii.
fotografii: Gabriel Pătruț

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu