, , , , ,

chio.ro/chiososuiala, intra la party Concurs Chio 2014

Cu Chio Chips sosuiesti si zeci de premii primesti!
Intra pe www.chio.ro/chiososuiala, intra la party si Delia iti va ghici in sos! Alege chipsul si sosul preferat si afla cu cine te potrivesti. Daca doresti mai multe sanse la premii invitati si prietenii, iar daca 3 dintre acestia accepta invitatia ta si intra in aplicatie primesti o sansa in plus la tragerea la sorti. Vino in fiecare saptamana la Party-ul Chio si alege o noua combinatie de Chio Chips si sos, pentru fiecare combinatie primesti o sansa in plus.
Premii:
-Zilnic un bax de Chio Chips
-Saptamanal un Samsung Galaxy Young
-Marele Premiu : Samsung Smart TV
apps.facebook.com/chioSoSuiala
, , , , , , ,

Navele extraterestre folosesc soarele ca un portal pentru a se teleporta?

Navele extraterestre folosesc Soarele ca un portal pentru a se teleporta ]n diverse locuri din Univers. Aceasta este baza unei teorii susținută Nassim Haramein, un controversat om de știință, recunoscut la nivel mondial pentru teoriile sale șocante.
Faptul că nave extraterestre au fost filmate cum se îndreptau spre Soare este cunoscut de întreaga opinie publică. Pornind de la acest fapt, Haramein este de părere că navele extraterestre folosesc Soarele precum un “stargate” sau un portal care face legătura cu alte sisteme solare sau chiar galaxii.
Cercetătorul elvețian crede că petele negre sunt de fapt niște găuri negre, de diferite dimensiuni, care în anumite condiții formează vortexuri. Acestea odată formate pot dura săptămâni sau chiar luni, după care se închid. Aceste portaluri sunt generate prin energia găurilor negre. În conformitate cu Haramein, fiecare planetă deține o astfel de gaura neagră, care îi oferă energia de care are nevoie.
Până și planeta noastră deține o astfel de gaură neagră, iar ferestre spre ea sunt vulcanii. Această gaura neagră oferă energia necesară vieții. Haramein susține că doar prin acest mod se poate explica cauza pentru care numeroase OZN-uri sunt filmate cum intră și cum ies din vulcani.
Această teorie este de-a dreptul șocantă și nu a fost probată până în prezent, dar nu putem să ne aducem aminte de faptul că civilizațiile antice care aveau contact direct cu extratereștri sau cu zeii, au lăsat moștenire posterității ideea că aceștia veneau din sau prin Soare.
Oamenii au venerat soarele și divinitățile solare din cele mai vechi timpuri ale istoriei cunoscute; venerarea soarelui este cunoscută și sub numele de heliolatrie. De aici, multe credințe și legende s-au format în jurul acestei venerări, cea mai interesantă variantă de mituri fiind cea a “lipsei soarelui”, motiv răspândit în întreaga lume. Venerarea soarelui este o posibilă origine a henoteismului și în cele din urmă a monoteismului. În a optsprezecea dinastie a Egiptului Antic, religia eretică a lui Akhenaten, atenismul, folosea vechea zeitate solară Aten ca un simbol a unui zeu unic.
Conceptul neolitic în legătură cu barca solară, soarele traversând cerul într-o barcă, se găsește în Egiptul Antic, la zeii Ra și Horus. În mitologia nordică, zeitatea este Sol (Sunna), în cea vedică Surya, iar în cea greacă Helios sau, uneori, Apollo. Zeul mesopotamic, Shamash joacă un rol important în timpul Epocii Bronzului și “soarele meu” devine în final un mod de adresare față de roialitate. Într-un mod similar, culturile sud-americane au un dezvoltat cult al soarelui (vezi Inti). De asemenea, un rol important în istoria Imperiului Roman l-a avut Sol Invictus.
, , , , , ,

Ce se ascunde in maioneza si salata de icre

Sub denumirea generică de alimente tartinabile preparate industrial se ascund diverse cocktailuri de aditivi alimentari, arome, coloranţi, săruri, gume și produse procesate de calitate inferioară, frumos prezentate și foarte gustoase. Dar consumându-le frecvent, te expui unor boli grave.
E greu să le reziști și, cel mai adesea, preferi să crezi că pericolul este mic. Dacă dieta ta este una monotonă, bazată pe alimente procesate industrial, riscul de a te îmbolnăvi este inerent. Obișnuiește-te să citești etichetele produselor pentru a învăţa să identifici elementele nocive din alimente. Altfel, „nota de plată” va fi tot mai consistentă odată cu trecerea anilor.
Margarina

În cazul margarinei, tartinabilitatea este dată de saturaţia acizilor grași din grăsimi care, la temperatura camerei, sunt solide. Grăsimile bogate în acizi grași polinesaturaţi rămân lichide atât la temperatura camerei, cât și la frigider. Hidrogenarea distruge acizii grași esenţiali. Aceasta înseamnă o carenţă pentru organismul uman, acizii grași esenţiali fiind singurele grăsimi de care organismul nu se poate dispensa. Procesul de hidrogenarea are scop strict comercial, o grăsime netartinabilă fiind mai greu de pus pe o feliuţă de pâine. Au aceleași calorii precum grăsimile obișnuite, unt, untură, seu, dar nu au aceleași calităţi nutriţionale. Mai mult, grăsimile hidrogenate pot avea o mare cantitate de acizi grași trans, recunoscuţi ca fiind aterogeni și cancerigeni.

Untul
Dacă untul nu conţine și grăsimi hidrogenate, este un produs sănătos, cu condiţia să fie consumat cu moderaţie de persoanele sănătoase, adică 40 de grame pe zi. Pentru a-și păstra calităţile, untul nu trebuie folosit la prăjeli. Pentru prăjeli poate fi folosit untul ghee, adică untul clarificat. Altfel nu este bine să fie consumat la temperaturi ridicate.

Brânza topită
În special cea procesată cu săruri de topire, este contraindicată, mai ales copiilor sau persoanelor cu osteoporoză, deoarece sărurile de topire (fosfaţii) dezechilibrează balanţa calciu-fosfor și împiedică depunerea calciului în oase sau predispune la depunerea lui în locuri nedorite, generând osteofitele (ciocurile de papagal).
Trebuie evitată, mai ales la copii, brânza topită cu arome. Aromele natural identice sunt arome artificiale, iar natural identic înseamnă că într-un proces foarte elaborat de chimie industrială, se reconstituie o aromă în notele ei definitorii, obţinându-se un substitut al unei arome naturale. Acestea pot fi mai periculoase decât E-urile, care sunt aprobate în Uniunea Europeană, pe lista pozitivă regăsindu-se aproximativ 350 de E-uri, pe când aromele pot întrece chiar 3000 de arome natural identice.

Pateul
Denumirile generice ale alimentelor sunt o mare ocazie de confuzie, de aceea este bine să citim eticheta înainte pentru a ne face o idee clară despre conţinutul lor. Denumirea de pateu lasă impresia că este vorba de un aliment unitar, cu aceeași compoziţie. Sub denumirea aceasta se ascund, în realitate, zeci de alimente diferite din punct de vedere senzorial și nutriţional. Preparat în casă din ficăţei de pasăre, consumat cu moderaţie într-o dietă diversificată și echilibrată, dar și a unui stil de viaţă activ, pateul este un aliment hrănitor. În cazul celui industrial, citind eticheta, vom descoperi că pateul de pasăre conţine șorici și grăsime de porc, puţină carne de pasăre MDM (dezosată, de o calitate biologică scăzută), o gamă largă de E-uri, cel mai cunoscut fiind E 621 (glutamatul monosodic), polifosfaţi, gume care reţin multă apă, multă sare, amidon (uneori de origine animală) care poate conţine gluten și îl fac periculos pentru suferinzii de diabet.
Pateurile vegetale, recomadate adeseori ca produse de post, conţin pe lângă proteinele din soia, grăsimi hidrogenate, bogate în acizi grași trans, polifosfaţi, glutamat monosodic, colorant E-120 (carmin), cazeină, caragenan.

Maioneza
Are o încărcătură calorică foarte mare din cauza consumului excesiv de ulei de floarea soarelui, bogat în Omega 6, dar sărac în Omega 3. Astfel, balanţa acestor acizi grași va fi foarte dezechilibrată, în favoarea lui Omega 6, care este proinflamator. Cum cele mai multe produse de tip fast sau junk food sunt procesate cu ulei de floarea soarelui, se ajunge la o dietă considerată cancerigenă din cauza acestui dezechilibru, în care ponderea lui Omega 6 este de 24 de ori mai mare decât Omega 3. Orice produs care conţine multă grăsime, chiar și vegetală, este un produs hipercaloric. În plus, maionezele industriale conţin mulţi aditivi alimentari, arome, motiv pentru care ar trebui să fie consumate doar accidental, în cantităţi mici.

Salata de icre
Înseamnă o cantitate foarte mică de icre, uneori de capelin, adică pește oceanic fără mare valoare economică și foarte multă maioneză, deci grăsimi, multe E-uri și gume (E-uri care gelifică produsul). Valoarea lor biologică este foarte scăzută, având un aport de grăsimi nesănătos.

Pasta de pește
Este obţinută tot din pește fără valoare economică, ce nu poate fi vândut ca atare, și conţine foarte multă sare și aditivi alimentari. Supraingestia de sare este o mare problemă. Un adult ar trebui să consume maxim 5-6 grame de sare pe zi (o linguriţă rasă) sau exprimat în sodiu, 2-4 grame pe zi. Consumul în Europa este între 15 și20 de grame, ceea ce duce la riscul apariţiei hipertensiunii arteriale, a complicaţiilor bolilor cardiovasculare și renale. Copiii nu ar trebui să consume mai mult de 3 grame zilnic, deoarece există cazuri de hipertensiune arterială și printre copii, tocmai din această cauză.

Dulceaţa sau gemul
Sunt de alte denumiri generice. Contează proporţia de zahăr, fructe și suc procesat industrial, precum și aditivi de îndulcire sau agenţi de gelifiere. Pe lângă pectine (gelifianţi), aproape întotdeauna se adaugă acidul citric sau E 330, care este nociv în cantităţi mari, pentru că în prezent este obţinut industrial, nu din citrice. Mai pot conţine înducitori artificiali: aspartam, acesulfam, sucraloză, ciclamat de sodiu, precum și arome artificiale, coloranţi și conservanţi artificiali.
Edulcoranţii tulbură metabolismul și echilibrul neuroendocrin care generează o fragilă balanţă între saţietate și foame, provocând obezitatea.
 
, , , ,

Lenovo cumpara Motorola de la Google

Dupa aceasta achizitie, Lenovo ajunge pe locul 3 in lume la producatorii de telefoane mobile. Pana acum era pe 4, potrivit IDC.

UPDATE: Google ar fi pastrat Project Ara, proiect care presupune construirea telefonului modular.

Chinezii de la Lenovo au achizitionat producatorul de telefoane mobile Motorola Mobility de la Google. Valoarea tranzactiei a fost de 2,91 de miliarde de dolari. Cu aceasta preluare, Lenovo isi asigura locul 3 in lume pe piata telefoanelor mobile, pana acum fiind pe locul 4.

Cu aceasta achizitie, Lenovo si-a cumparat o prezenta puternica pe pietele din America de Nord si America Latina, precum si o deschidere in Europa Occidentala.

Lenovo este numarul 1 in lume la PC-uri, si pe locul trei in categoria Smart Connected Devices (tablete, smartphone)

Afacerea i-a costat pe cei de la Lenovo 2.91 miliarde USD, suma care include 1.41 miliarde USD platiti la incheierea tranzactiei, din care 660 milioane USD in numerar si 750 milioane USD in actiuni Lenovo. Restul de 1.5 miliarde vor fi achitati in baza unui angajament de plata pe o perioada de 3 ani.

Lenovo preia acum si brandul Motorola, si portofoliul Motorola de smartphone-uri. La toate acestea se adauga gadgeturile pe care Motorola Mobility le are in proiectare.

Google va pastra proprietatea asupra unei vaste majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. In cadrul relatiei continue cu Google, Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.

Tranzactia este supusa indeplinirii unor reglementari, cerinte, conditii obisnuite de definitivare si altor aprobari necesare, spune Lenovo intr-un comunicat de presa.
, , , , , ,

Marci de ciocolata din Romania periculoase

Nutritionistii recomanda parintilor sa inlocuiasca zaharul din dulciuri, cum ar fi si ciocolata, cu zaharul din natura, precum cel ce se regaseste in fructe. Asta pentru ca in ciocolata, favorita multor micuti, sunt extrem de multe componente daunatoare.

Reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) au avut o curiozitate: sa afle cate E-uri contin marcile de ciocolata puse in vanzare pe piata autohtona.

Acesti aditivi sunt blamati in totalitate de nutritionisti, care recomanda inlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele si legumele. Metoda de lucru a celor de la “Protectia Consumatorului” dupa care au intocmit clasamentul ciocolatei in functie de numarul de E-uri a fost simpla: s-a luat eticheta si s-a calculat numarul de substante considerate daunatoare care se afla in continutul acestor dulciuri.

“Scopul acestei actiuni a fost acela de a atrage atentia consumatorilor asupra importantei citirii informatiilor pe care le au la indemana”, a subliniat Alexandra Machitescu, reprezentant relatii publice in cadrul organizatiei.

Novatini si Poiana – opt E-uri, Anidor si Lindt – zero E-uri

Conform studiului, pe primul loc in acesta ierarhie a E-urilor continute de ciocolata, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine). Sapte E-uri contin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel si cea cu visine) si Heidi Grand Or Florentine.

In schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu crema de rom) si Poiana (cu frisca si capsune) au in compozitie cate sase E-uri.

Cinci astfel de aditivi contin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Africana (cu crema de banane) si Milka Raspberry Cream.

In continuare urmeaza Africana (cu crema de cappuccino), Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fara zahar, cu cate patru E-uri.

Alte 37 de marci de astfel de dulciuri au doar “un E”.

In schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu contin niciun E.

“Astfel de dulciuri trebuie inlocuite cu legume si fructe”

In ceea ce priveste ciocolata, medicul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi ne-a declarat ca acest produs este in general periculos pentru sanatate, mai ales pe termen lung.

“E-urile din ciocolata produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung, nu produc neaparat efecte imediate. Trebuie sa ne ferim de astfel de substante care nu fac bine sanatatii. Cu toate acestea, intreaga industrie de gen se bazeaza pe astfel de aditivi si conservanti”, a explicat specialistul.

Cei mai des intalniti aditivi din compozitia ciocolatei sunt: E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 – acid carminic, E200 – acid sorbic, E1103 invertaza, respectiv E322 – lecitina din soia, E476 poliglicerol poliricinoleat si E 330 acid citric. Dintre cei opt, primii cinci sunt considerati periculosi pentru sanatate.

“Aceste E-uri sunt nocive si periculoase. Eu as recomanda parintilor si bunicilor sa nu mai dea copiilor dulciuri, sa inlocuiasca total dulciurile cu fructele. Sigur, copiii cer dulciuri, dar trebuie educati ca adevaratele dulciuri sunt cele din fructe, nu cele din astfel de produse. De vina pentru ca se consuma dulciuri de la varste fragede este si mediul familial”, este de parere Gheorghe Mencinicopschi.

E-urile nocive provoaca alergii si tulburari ale ficatului

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii acestor substante considerate suspecte se regasesc alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea colesterolului.

Aditivul sorbitol E420 din ciocolata are mai multe intrebuintari in industria alimentara si este intalnit in multe produse. O cantitate mare de E420 consumata poate provoca probleme ale intestinelor si dureri de stomac.

In schimb, E476 este folosit doar in alimentele sarace in grasimi sau in dulciuri pe baza de cacao, cum ar fi ciocolata. La animalele de laborator a produs efecte hepato si nefrotoxice.

In ceea ce priveste E270 (acidul lactic), nu ar trebui dat bebelusilor sau copiilor mici, deoarece acestia nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

Acidul carminic (E120) produce o crestere a hiperactivitatii. Se mai utilzeaza in cosmetica. E200 se afla in unele alimente si se regaseste si sub forma de acizi grasi naturali. Poate produce iritatii dermice, alergii, distruge vitamina B12. Consumul frecvent nu este recomandat.

“Eu as recomanda parintilor sa nu mai dea dulciuri copiilor, acestea sa fie inlocuite cu fructele.“ 

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, nutritionist

2 marci de ciocolata au reusit recordul negativ de a avea opt E-uri in compozitie

“Utilizeaza ce este inscris pe eticheta”

Aceasta este recomandarea oferita de reprezentantii ANPCPPS. Astfel, pe langa sfatul dat consumatorilor de a observa numarul de E-uri din dulciuri si din orice alt tip de produs alimentar, se mai recomanda sa se verifice de asemenea si continutul caloric.

Nu in ultimul rand, trebuie urmarit si ce proteine, glucide, lipide, lipide saturate si sodiu au ciocolatele cumparate de pe raft. “Fii un consumator informat si utilizeaza informatiile pe care le ai la indemana, chiar pe eticheta!”, este sfatul acordat consumatorilor de catre ANPCPPS.

Organizatia pune la dispozitie si website-ul e.o9atitudine.ro, accesibil de pe computer sau telefonul mobil, prin intermediul acestuia consumatorul putand afla usor ce tip de E-uri (conservanti, aditivi etc.) contin produsele pe care le achizitioneaza. Mai multe informatii despre astfel de studii se gasesc pe pagina www.teste-comparative.ro si protectia-consumatorilor.ro.
, , , , , , , ,

Brosura Oriflame 2014 - C3

Brosura Oriflame C3 2014 pentru Moldova
Catalogul poate fi vazut mai jos in mai multe variante, polonez, irlandez, rus, ucrainean, moldovean si in ultimul rand romanesc.
Catalogul este valabil in perioada 17 februarie - 8 martie 2014
Pana apare varianta in limba Romana mai direaza putin. Brosura Oriflame 2014 - C3
, , , ,

www.valizalays.ro Concurs Lay’s 2014

Inscrie coduri pe site sau prin SMS la 1858*
incepand cu 20.01.2014 si asculta Alarma PRO FM incepand cu 17.02.2014 ca sa afli daca ai castigat o valiza.
Pastreaza punga pentru validare!
In plus Instant poti castiga:
Poti gasi o bancnota de:
1, 5, 10, 50, 100, 200, 500 lei in pungile Lay’s cu banda promotionala.
Cauta-le pe cele castigatoare!
Perioada de desfasurare concurs 14 februarie - 20 martie 2014
Se vor acorda premii in valoare totala de 1.350.000 de lei.
Mai multe detalii despre promotia Lays gasesti pe www.valizalays.ro
, , , , , , ,

Ouale de prepelita au de trei ori mai multe vitamine decat ouale de gaina

Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, cele de prepelita au o valoare nutrittionala de patru ori mai mare, contin numeroase vitamine si minerale si colesterol "bun".

Ouale de prepelita, cocktail de vitamine

Au de aproape trei ori mai multa vitamina B1 decat ouale de gaina, de doua ori mai multa vitamina A si B2 si de cinci ori mai mult fier si potasiu. Potentialul lor alergenic este mai mic. Consumul regulat de oua de prepelita ajuta la tratarea mai multor afectiuni: 

- sunt excelente impotriva problemelor tractului digestiv si a ulcerului;

- stimuleaza sistemul imunitar;

- imbunatatesc memoria si ajuta la buna functionare a sistemului nervos;

- combat anemia;

- ajuta la evacuarea toxinelor si a metalelor grele din sange;

- provoaca eliminarea si previn aparitia pietrelor localizate in rinichi sau vezica biliara;

- in medicina traditionala chineza sunt folosite pentru tratarea tuberculozei, astmului bronsic si a diabetului;

- copiii care consuma in mod regluat oua de prepelita au mai putine boli infectioase;

- in cazul barbatilor, stimuleaza potenta.

Ouale de prepelita se consuma cu moderatie

Daca ai o sursa sigura, consuma galbenusurile crude, dupa ce ai spalat ouale in apa fierbinte pentru a indeparta eventualele bacterii aflate pe coaja, care, dupa spargere, pot ajunge in farfuria ta. Daca nu iti place gustul, poti sa le amesteci cu miere sau cu suc proaspat de grepfrut sau portocala. Cu tot cu albus se consuma doar fierte. Poti manca astfel trei pana la cinci oua in fiecare dimineata, pentru a avea un sistem imunitar bun si a imbunatati metabolismul. Daca le mananci zi de zi, nu trebuie sa faci asta pentru mai mult de 50 de zile, dupa care trebuie sa iei o pauza de cateva saptamani. In perioada in care consumi oua de prepelita, renunta la cafea si alcool si mananca alimente mai usoare, fara grasimi.

Oua de prepelita vs. oua de gaina

"Principalul avantaj al oualor de prepelita fata de cele de gaina este concentratia mai mare de proteine, vitamine B, fier si potasiu. Cantitatea de colesterol este comparabila. Datorita nutrientilor pe care ii contin, aceste oua se pot introduce in regimul alimentar al convalescentilor, persoanelor in varsta, anemicilor, in perioadele de solicitare intensa la sportivii de performanta, perioade de examene. De asemenea, se poate incerca in cazul celor cu alergie la oua de gaina. Din punctul meu de vedere, ar fi suficiente patru-cinci oua pe zi, adica echivalentul unui ou de gaina. Eu le consider doar un aliment si nu le pot recomanda sub forma de «cure» si in niciun caz in cantitati exagerate."
, , , ,

Ce plante ne scapa de celulita?

Excesul de glucide, conservanţi şi aditivi alimentari, consumul insuficient de legume, fructe proaspete şi suplimente de vitamine contribuie la apariţia celulitei.

Cine nu-şi doreşte un corp suplu, atrăgător lipsit de orice urmă de celulită sau grăsimi suplimentare? Din fericire, cu puţină ambiţie şi răbdare acest lucru este realizabil. Chiar dacă în momentul de faţă există o multitudine de saloane de înfrumuseţare şi tehnici moderne din ce în ce mai avansate, dr. Lorenzo Cenci, nutriţionist al Centrului de Studii Tisanoreica din Italia, propune o metodă simplă, naturală şi totodată comodă pentru eliminarea celulitei şi menţinerea unei greutăţi ideale. Este vorba de utilizarea plantelor ca ingredient principal.

Tratează cauza, nu efectul!

În primul rând, trebuie să acţionăm asupra metabolismului lipidic, adică să ardem grăsimile. Acest lucru se realizează prin reducerea absorbţiei de lipide şi stimularea digestiei şi prin eliminarea materiilor nefolositoare organismului. Cel de-al doilea proces ţine de drenarea ţesutului conjunctiv, facilitând astfel eliminarea din corp a lichidelor în exces. Prin aceste acţiuni, metabolismul se va regla şi se va scăpa încet şi sigur de celulită. Folosirea produselor naturale tratează cauzele, şi nu doar efectul.

Ce plante folosim?

Laminaria japonica - este o algă bogată în oligoelemente. Acest lucru o face perfect absorbabilă şi potrivită pentru transportarea toxinelor către intestin pentru a fi eliminate. În plus, conţine polizaharide şi minerale ca fier, calciu, iod, magneziu, fiind astfel recomandată şi în cazurile de scleroză, în tratamentul artritei, în hipo şi hipertensiune, în dezechilibre ale glandei tiroide, boli pulmonare şi cardiovasculare precum şi în prevenirea bolilor degenerative.

Ananas - bromelaina, moleculă ce se găseşte în ananas, joacă un rol important în activitatea anti-inflamatoare, iar tulpina de ananas ajută la pierderea în greutate şi eliminarea apei în exces din organsim,

Păpădie, rozmarin, coada-calului, strugurii-ursului, mesteacăn, osul-iepurelui, ienupăr şi urzică - acest grup de plante are funcţia de a reactiva metabolismul la nivel hepatic şi renal.

Năsturel, frasin, asmatui – se folosesc pentru purificarea şi drenarea organismului

Damiana şi ginsengul-siberian - au o acţiune tonico-stimulană.

Plantele se găsesc în farmacii sub formă de capsule, preparate din ierburi sau geluri anticelulitice. Înainte de a le încerca sau combina este bine să ceri sfatul unui nutriţionist. Ceaiurile din aceleaşi plante sunt şi ele indicate.

Cauzele apariţiei celulitei:

- modul greşit de alimentaţie (mese zilnice consumate pe fugă)
- mâncarea de tip fast-food
- fumatul, cafeaua şi alcoolul în exces
- sedentarismul
- obezitatea
- anticoncepţionalele
- dereglările hormonale (disfuncţii ale ovarelor, suprarenalelor)
- stresul - acesta provoacă o hipersecreţie de hormoni care contribuie la depunerea grăsimii pe burtă şi coapse.
- dereglări de circulaţie a sângelui
- See more at: http://www.obiectiv.info/plantele-minune-care-te-scapa-de-celulita_30138.html#sthash.oa3hcOYF.dpuf
, , , , ,

Semne care prevestesc Apocalipsa

Sistemul economic actual este unul bolnăvicios și scoate în prim plan ideea generală a banului. Acest din urmă mijloc economic a devenit, odată cu trecerea timpului, principalul scop social, motiv pentru care cea mai mică fluctuație a pieței de capital poate fractura un întreg sistem economic. Așa s-a și întâmplat, când în 2007 investitorii și-au pierdut încrederea în buna funcţionare a sistemului și lipsa lichidităților a produs o criză economică fără sfârșit.
Statele din întreaga lume au fost nevoite să efectueze o infuzie de capital, care a destabilizat întreg sistemul economic, și așa bolnav, după care o criză fără sfârșit a pus stăpânire pe cele mai multe dintre țările lumii.
Lucrurile păreau să se fi încheiat și după mai mulți ani de sărăcie la nivel global, se spera că viitorul va aduce stabilitate. În prezent, unii dintre cei mai apreciați specialiști economici sunt de părere că sistemul economic la nivel global este menținut sub control și că lucrurile încep să meargă spre bine, dar aceste teorii nu își au deloc baza reală în ceea ce se petrece în viața de zi cu zi.
Pe de altă parte, există numeroase voci care avertizează că 2014 este anul în care un al doilea val, mai mare decât cel din 2007, va lovi economia globală. Acest fapt ar putea destabiliza ordinea publică, iar haosul ar pune stăpânire astfel pe națiuni. Iată care sunt cele mai importante aspecte care anunță Apocalipsa economică:
1. Violența economică pe care o întâlnim în prezent în Argentina este exemplul perfect care demonstrează că tipărirea banilor fără acoperire nu poate duce decât la un colaps general. Valoarea Peso-ului argentinian este în liberă prăbușire și nimeni nu poate face nimic. În cel mult 6 luni, economia argentiniană va intra în faliment.
2. Venezuela este o altă țară în care criza economică nu se mai poate ține sub control. Președintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a încercat să emită anumite pârghii economice prin care să scadă prețul produselor. Efectul a fost unul devastator, violențe, jafuri și nemulțumire în rândul populației. În prezent este nevoie de forța armată pentru a menține pacea în această țară.
3. Stocurile din Brazilia au scăzut brusc săptămâna trecută. Se sugerează că în câteva zile, criza va cuprinde întreaga țară.
4. Ucraina fierbe. De aproape o săptămâna, oamenii sunt ieșiți în stradă și contestă contextul politic și economic din țara lor. Dacă situația nu se remediază rapid, Ucraina va fi lovită de o importantă criză economică.
5. Bula de săpun din China începe să se spargă. Reprezentanții Asociației Agricultorilor Chinezi au încercat să retragă fonduri importante de la banca de stat, dar aceasta nu dispune de lichidități pentru a efectua plățile. Acesta este motivul pentru care fermierii au început să se împrumute masiv și ajung în imposibilitatea de a returna banii. Cu alte cuvinte, China experimentează un început de criză economică. Se speculează că China are o datorie extremă de peste 23 de trilioane de dolari.
6. problema actuală din China a zguduit din toate încheieturile Wall Street-ul. Cotațiile au scăzut cu peste 50 de procente, ceea ce semnifică o contracție economică.
7. Stocurile din Japonia sunt la cel mai mic nivel din ultimii ani.
8. Șomajul în Franța a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.
9. Lira turcească se prăbușește de la o zi la alta.
10. În Italia rata șomajului a crescut la 12,7. Un asemenea nivel al șomajului nu s-a mai înregistrat de foarte mulți ani. Rata șomajului în Spania a ajuns la un nivel demn de cartea Recordurilor, 26,7%. Specialiștii economici din SUA avertizează că 2014 va fi anul în care cele mai multe firme vor intra în faliment.
 Acestea sunt cele mai importante zece aspecte care ne indică faptul că un “tsunami” economic se va abate cât mai curând asupra omenirii. Efectul imediat va fi o Apocalipsă economică și numeroase schimbări în toate aspectele vieții.
, , , , , , ,

Nu exista gauri negre

Cunoscutul profesor Stephen Hawking vine cu o noua teorie care uimeste fizicienii, sustinand ca "nu exista gauri negre", ci doar niste "gauri gri". Hawking admite faptul ca aceasta problema "ramane un mister".

Intr-o lucrare publicata online, profesorul afirma ca teoria referitoare la gaurile negre este gresita, potrivit Daily Mail.

"Lipsa orizonturilor evenimentului (interiorul suprafetei care limiteaza gaura neagra - n.red.) inseamna ca nu exista gaurile negre - in sensul in care lumina nu poate scapa la infinit", sustine Hawking.

"Nu exista nicio scapare din gaura neagra in teoria clasica. Dar teoria cuantica permite energiei si informatiei sa scape din gaura neagra", explica profesorul.

Pentru o explicatie completa a acestui proces, Hawking admite ca ar avea nevoie de o teorie care imbina cu succes gravitatia cu alte forte fundamentale ale naturii.

Dar, acest obiectiv a scapat fizicienilor timp de aproape un secol. "Teoria corecta ramane un mister", a delcarat Hawking in revista Nature.

Noua teorie sustinuta de Hawking a gaurii gri ar permite materiei si energiei sa fie retinute in interiorul gaurii o perioada de timp, inainte de a fi eliberate inapoi in spatiu.

"Teoria lui Hawking pare rezonabila", sustine expertul in gauri negre Don Page, de la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada.

In schimb, fizicianul Joseph Polchinsky de la Institutul Kavli este sceptic asupra acestei teorii: "In teoria gravitatiei a lui Einstein, orizontul gaurii negre nu este asa de diferit fata de oricare alta parte din spatiu".
, , , , , , ,

Sfecla rosie foarte bogata in vitamine si minerale

I se poate spune, pe buna dreptate, o bomba cu energie. Este atat de sanatoasa, încat ea singura, consumata proaspata, sub forma de suc ori în salate care de care mai gustoase, poate tine departe o multime de boli.

Intareste imunitatea

Pe timpul iernii, organismul este supus permanent atacului diverselor forme de virus gripal si nu numai. Pentru o protectie eficienta, este indicat sa avem o alimentatie echilibrata, bogata în vitamine si minerale. Iar sfecla-rosie contine din belsug tot ce avem nevoie pentru a lupta împotriva bolilor de sezon.

Previne cancerul

Betacianina, pigmentul care da culoarea inconfundabila acestei legume cu gust dulce-acrisor, are dovedite proprietati antioxidante. Asta înseamna ca protejeaza celulele si împiedica degenerarea lor. Are proprietati antitumorale dovedite!

Scade tensiunea

Sfecla-rosie contine mari cantitati de nitrati, substante care, odata transformate în nitriti, produc o vasodilatatie la nivelul arterelor, scazand în felul acesta tensiunea arteriala. 
 
Trateaza anemia

Este foarte bogata în fier, mineral de care organismul are nevoie pentru producerea de hemoglobina. Nu doar cei care sufera de anemie se pot bucura de aceste proprietati, ci si femeile însarcinate, cele aflate la menopauza ori persoanele pe care ciclul menstrual le saracesc de o multime de minerale si vitamine esentiale.

Suc detoxifiant

Bea în fiecare zi cel putin un pahar de suc preparat din sfecla-rosie, morcov si mar! Are gust bun si detoxifica ficatul si intestinul gros.
, , , , ,

Cele mai mari erori ale Google

Google este una dintre companiile care, in ultimii ani, au cunoscut un succes rasunator la nivel international. Totul a inceput cu un motor de cautare, a continuat cu un serviciu de e-mail iar apoi a urmat inscrierea in cursa pentru cel mai bun sistem de operare pentru smartphones si tablete.
Dar desi vorbim despre o companie gigant recunoscuta la nivel international, nu vorbim despre o afacere perfecta. Ca orice alta firma, si Google a trecut prin momente de impas si a facut greseli. A investit in proiecte fara viitor care au esuat lamentabil.
Iata un top zece a celor mai mari erori ale Google, conform site-ului How Stuf Works.
Locul 10 - Google Lively
Google Lively este un exemplu perfect de idee buna, dar implementare gresita. Google Lively, lansat in 2008 si inchis dupa numai sase luni, era o realitate virtuala, asemanatoare cu "Second Life" in care utilizatorii puteau interactiona si isi puteau crea o existenta virtuala. Pe langa erorile de sistem si blocajele programului, Google Lively nu a beneficiat de o promovare eicienta si a fost considerat un esec al gigantului Google.
La ora actuala, toate realitatile virtuale de acest gen au pierdut mult din popularitate. Odata cu aparitia retelelelor de tip Facebook si Twitter, utilizatorii nu au simtit nevoia sa mai interactioneze cu straini in cadrul realitatilor virtuale mult mai greu de gestionat si manevrat si s-au mutumit in a comunica in cadrul retelelor sociale.
Locul 9 - Google Answers
Google Answers (raspunsuri - n. red.) a fost un alt proiect esuat al marii companii. Acesta incerca sa creeze o retea, ca un fel de forum, in care unii utilizatori sa puna intrebari si altii sa raspunda. Motivul pentru care Google Answers a fost inchis este pentru ca atunci cand cauta informatii, utilizatorii prefera sa foloseasca site-uri specializate, nu platforme unde sa raspunda alti utilizatori de Internet, priceputi sau nu.
Locul 8 - Google Print Ads si Google Radio Ads
Google Print Ads si Google Radio Ads au fost doua incercari ale Google de a se implica in adverisingul din afara mediului online. Dupa succesul rasunator avut cu reclamele online, Google a incercat sa se extinda. Astfel, a vrut sa aplice principiile online in mediul offline si sa identifice publicul tinta in mod similar conceptelor din mediul virtual. Dar acest serviciu al Google nu si-a putut dovedi utilitatea mai ales ca rezultatele erau foarte greu de masurat si nu puteau fi contorizate ca in online.
Locul 7 - Dodgeball
Dodgeball este un alt exemplu de idee buna, dar implementare gresita. Dodgeball este practic stramosul popularelor programe Foursquare si Facebook places. Dogeball are fi trebuit sa fie o retea sociala in care utilizatorii sa marcheze localurile in care au fost, sa impartaseasca pareri despre servire, mancare, bauturi, sa faca recomandari si sa dea sugestii.
Dogeball, impreuna cu creatorul sau, Dennis Crowley, au fost cumparate in mai 2005 de Google. Dupa doi ani de implementare greoaie si probleme legate de servere, Crowley si-a dat demisia de la Google lasand Dodgeball in urma. A plecat si a lansat Foursquare, o aplicatie care face acelasi lucru, dar care a reusit sa fie, timp de mai multi ani, in topul preferintelor utilizatorilor.
Locul 6 - Jaiku
In octombrie 2007, Google a anuntat ca a cumparat Jaiku, o platforma de micro-blogging. Ideea Google a venit prea tarziu. In 2009, Twitter era deja lider de piata in acest domeniu iar Jaiku nici nu apucase sa "isi ia zborul". In 2011, Google a anuntat ca inchide Jaiku.
Locul 5 - Google Notebook si Shared Stuff
Google Notebook si Shared Stuff au fost doua servicii interconectate care, din cauza designului si a modului de folosire, nu au fost pe placul publicului. Practic, cu ajutorul Notebook, utilizatorii puteau sa creeze diferite dosare pe diferite teme colectand in acelasi loc informatii de pe diferite site-uri de pe Internet. Apoi, cu ajutorul Shared Stuff aceste asa-zise dosare puteau fi impartasite cu alti utilizatori.
Locul 4 - Google Buzz
Google Buzz a aparut in 2010 fara prea mare tam-tam. Pur si simplu a aparut ca serviciu adiacent serviciului de e-mail. Google Buzz era in parte un agregator de retele sociale si in parte o retea sociala propriu-zisa. Sau altfel spus, o retea sociala care interactioneaza cu alte aplicatii sau retele sociale si care chiar imprumuta functii de la acestea. Contactele din agenda de Gmail erau considerate automat "prieteni" de Buzz. Prin urmare, utilizatorul Gmail era tinut la curent cu ce faceau acestia. In 2011, din lipsa de popularitate, Google a decis sa renunte la Buzz.
Locul 3 - Alternativele Wikipedia
SearchWiki, Knol and SideWiki au fost niste incercari nefericite ale Google de a depasi serviciul Wikipedia. Ele au inceput sa fie dezvoltate in 2008 dar dupa ce au esuat in a-si demonstra utilitatea au fost inchise.
Locul 2 - Google Video
Google Video a fost unul dintre cele mai notabile esecuri ale Google. Prin acest serviciu, compania a incercat sa detroneze Youtube-ul. Aceasta se intampla in 2005, inainte ca site-ul Youtube sa fie cumparat de Google. Pe scurt, Google nu a reusit pur si simplu sa creeze un program mai bun si nu a putut sa atraga publicul interesat.
Locul 1 - Google Wave
Cel mai mare esec al Google a fost Google Wave. Cand au lansat Wave, in 2009, reprezentantii gigantului motoarelor de cautare spuneau ca acest instrument va inlocui e-mailul, asa cum PC-ul a inlocuit masina de scris.
Pana la urma, utilizatorii nu au inteles ce face de fapt acest program, iar Google nu a clarificat niciodata problema. In realitate, Wave s-a dovedit a fi un editor care permitea colaborarea in timp real a mai multor utilizatori. Pentru a putea folosi Wave, utilizatorul trebuia sa-si faca un cont separat care nu era in niciul fel legat de conturile detinute deja pe celelalte aplicatii Google. In final, Wave s-a dovedit a fi greu de inteles, enervant de folosit si lipsit de functionalitate. In 2010, compania Google a anuntat inchiderea proiectului.
, , , , , ,

Coruptia trage in jos economia Romaniei

Într-un top al celor mai atractive ţări pentru mediul de afaceri, realizat de Bloomberg, România se clasează pe locul 8 din Europa de Est şi Asia Centrală. Ea este devansată de ţări ca Bulgaria şi Cipru din cauza percepţiei asupra corupţiei. Alte elemente care trag România în jos sunt fiscalitatea, protejarea drepturilor de proprietate, sistemul de contabilitate, infrastructura, costurile şi procedurile complicate pentru înfiinţarea unei afaceri.
Deşi România înregistrează cel mai bun scor din regiune în privinţa gradului de integrare în economia globală, ea rămâne neatractivă pentru mediul de afaceri. Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria şi Rusia devansează fără probleme România în topul realizat de Bloomberg, în principal din cauza percepţiei corupţiei, care îi descurajează pe investitori.
România reuşeşte totuşi să se plaseze înaintea Sloveniei şi Slovaciei, două ţări care au adoptat deja moneda euro. Această poziţionare s-ar datora în mare parte costului scăzut al muncii, susţin cei de  la Bloomberg.
Cea mai atractivă ţară pentru afaceri din Europa de Est şi Asia Centrală este Polonia, datorită expansiunii în ritm accelerat a consumului intern şi îmbunătăţirii infrastructurii.
Polonia a înregistrat cea mai bună rată de creştere economică din UE în ultimii 5 ani, după declanşarea crizei, şi singurul stat membru care nu a traversat vreo recesiune în această perioadă.
În pofida progreselor semnificative, Polonia are unul dintre cele mai slabe punctaje în ceea ce priveşte costul, în bani şi timp, al înfiinţării unei afaceri, principalele probleme în acest sens fiind birocraţia şi procedurile juridice complicate, informează Mediafax.
Prin absorbţia de fonduri europene, Polonia a investit peste 60 miliarde euro în infrastructura rutieră în ultimii şase ani, proiecte care au contribuit la performanţele economiei, notează Bloomberg.
Următoarele poziţii în top au revenit Cehiei şi Ungariei, urmate de Cipru, Turcia, Bulgaria, Rusia, România, Croaţia şi Lituania.
, , , ,

Samsung Galaxy S5 lansare peste o luna

Viitorul varf de gama al firmei din Coreea de Sud isi va face intrarea la Mobile World Congress de la Barcelona
Omul care a prezis corect anul trecut lansarea lui Galaxy S4 a postat pe contul sau de Twitter data si ora la care isi va face intrarea in scena noul telefon Samsung Galaxy S5, varful de gama al companiei din Coreea de Sud:
Asadar, smartphone-ul se va lansa pe data de 23 februarie la Barcelona, cu o zi inainte de inceperea Mobile World Congress. Daca e sa ne bazam pe cele spuse de Murtazin, atunci Samsung Galaxy S5 va fi in magazine la sfarsitul lui aprilie, fapt care e in totala concordanta cu zvonurile care circula in acest moment, scrie gsmarena.
Specificatiile lui Samsung Galaxy S5, potrivit zvonurilor
Despre Samsung Galaxy S5 se crede ca va avea un ecrna de 5,2 inch la rezolutia 2560x1440p si un procesor Snapdragon 805 de la Qualcomm sau Exynos de generatie urmatoare de la Samsung. Telefonul va avea 3 GB de RAM, camera de 16 MP, senzor de amprenta, o noua interfata TouchWiz si o baterie de 3000mAh.
Acestea sunt insa doar speculatii. Abia in momentul lansarii lui Samsung Galaxy S5 vom afla ce surprize ne-au pregatit coreenii.
, , , , , ,

Catalog Oriflame C4

Brosura Oriflame C4 2014 pentru Irlanda
Catalogul poate fi vazut mai jos in mai multe variante momentan este disponibila varianta irlandeza.
Catalogul este valabil in perioada 8 februarie - 28 februarie 2014.
, , , , , ,

Beneficiile sucului de varza

Acneea reprezintă o afecţiune frecventă a tenului, ale cărei simptome principale sunt pielea lucioasă, cu porti dilataţi şi prezenţa comedoanelor (puncte negre), care se transformă rapid în coşuri inestetice.

Principalele cauze ale apariţiei acneei sunt excesul de sebun, dezechilibrul hormonal şi bacteriile, urmate de igiena necorespunzătoare, predispoziţia genetică, alimentaţia nepotrivită, bogată în grăsimi şi chiar existenţa unei ciuperci în organism, care favorizează înmulţirea bacteriilor pe suprafaţa pielii.

Reţete naturiste pe bază de plante care vă pot ajuta în lupta cu nesuferita acnee:

Loţiunile pe bază de suc de varză – sunt extrem de eficiente pentru combaterea excesului de sebum, principalul factor care duce la apariţia coşurilor. Tamponaţi de mai multe ori pe zi cu suc de varză (rasă şi stoarsă) sau aplicaţi cataplasme cu foi de varză zdrobită pe zonele afectate şi inflamate.

Salata verde – se pun pe faţă foi de salată verde, dată într-un clocot în apă, împreună cu câteva picături de ulei de măsline.

Napul crud – mâncaţi zilnic un nap crud, spălat şi curăţat, mestecându-l bine, ca să fie mai uşor de digerat. Poate fi amestecat şi cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie.

Comprese cu urzici – puneţi la fiert o lingură cu vârf de urzică, într-o jumătate de litru de apă, şi lăsaţi-o să fiarbă un sfert de oră. Strecuraţi lichidul şiu puneţi-vă comprese pe faţă seara, la culcare, potrivit csid.ro. Tratamentul durează o lună, urmat de o pauză de o lună, după care poate fi reluat.

Rădăcină de măcriş – beţi 3 căni de ceai de rădăcină de măcriş zilnic, preparat astfel: 40 de grame de rădăcină mărunţită se fierb într-un litru de apă timp de 4 minute. Se lasă la infuzat şi se strecoară.

Macerat de păpădie (recomandat şi în reumatism)– se recomandă mai ales în acneea juvenilă. Culegeţi flori de păpădie când încep să se ofilească, puneţi seara un pumn de flori într-o jumătate de litru de apă rece şi lăsaţi-le la macerat până a doua zi. Strecuraţi lichidul şi curăţaţi-vă faţa cu el de mai multe ori pe zi.

Suc de roşii şi de măcriş – tamponaţi-vă faţa cu o roşie coaptă, tăiată în două, şi lăsaţi sucul să acţioneze minimum 30 de minute. Apoi aplicaţi de faţă măcriş zdrobit, lăsaţi să acţioneze 15 minute şi clătiţi cu apă călduţă, nu fierbinte.

Oţet de levănţică – se umple un borcan cu vârfuri înflorite de levânţică uscate şi mărunţite, fără a le îndesa, după care se pune oţet de mere, amestecând foarte bine. Se închide borcanul ermetic şi se lasă compoziţia la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează. Se pune în jumătate de pahar cu apă o lingură din acest oţet şi se îmbibă comprese care se aplică pe faţă şi se lasă 10-20 de minzte, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Felii de măr – se freacă pielea de 2 ori pe zi cu o felie de măr sau se poate da pe răzătoare un măr, se stoarce, se adaugă în compoziţie 2 linguriţe de miere iar amestecul se aplică pe faţă întocmai ca o mască, se lasă să acţioneze 15 minute şi se îndepărtează cu dischete înmuiate în ceai de muşeţel.
-
, , , , , , ,

Selena Gomez consuma substante interzise?

Sunt tineri si nu reusesc sa spuna “Nu” viciilor care se invart in jurul lor. Dupa ce Justin s-a implicat destul de mult in consumul de droguri, se pare ca nici Selena Gomez nu e prea departe de a face acelasi lucru.

Justin Bieber nu s-a potolit nici dupa ce a avut probleme serioase cu politia, iar acestia au inceput sa-i urmareasca activitatile extra-profesionale si sa stea cu ochii pe el tot mai mult timp. Conform wetpaint.com, se pare ca artistul o tine dintr-o petrecere in alta, iar Selena Gomez i se alatura acestuia nu numai in pasi de dans, ci si in viciile la care cantaretul nu pare sa renunte.

Conform apropiatilor artistului, se pare ca este cunoscut faptul ca acesta si prietenii lui cei mai buni consuma substante interzise iar celebra cantareata a luat parte la petrecerile salbatice pe care le organizeaza barbatul la care tine.

“Ea nu a mers doar la petrecerile lui Justin, ci de cateva ori s-a si drogat cu el. Selena nu este atat de inocenta pe cat pare, cand vine vorba de astfel de activitati.”, a declarat o sursa din apropierea celor doi artisti.

Mai mult decat atat, aceeasi sursa sustine ca Selenei Gomez nu ii plac in mod deosebit astfel de petreceri, insa accepta sa ia parte la ele, doar pentru a fi aproape de Justin. “Selena este atat de indragostita de Justin, ca i-a luat mintile. Prietenii ei au incercat sa-I explice ca nu-I face bine compania lui, insa ea ii ignora complet.”, a completat sursa.
, , , , , ,

Retea uriasa de panza cosmica

O reţea uriaşă de filamente care leagă galaxiile între ele a fost descoperită de astronomi, datorită efectului de strălucire al unui quasar imens, informează AFP.
Conform modelului standard care explică formarea Universului, galaxiile nu sunt repartizate la întâmplare, ci sunt integrate într-o reţea de materie, o "pânză cosmică" formată din acumulări de galaxii foarte dense şi din alte regiuni aproape vide.
Cu ajutorul unor simulări pe computer ale structurii Universului la scară mare, fizicienii au ajuns la concluzia că aceste acumulări de galaxii sunt legate între ele printr-un fel de "filamente galactice" formate din gaze difuze.
Însă, până de curând, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să vizualizeze aceste filamente, pentru a le reproduce ulterior cu ajutorul imaginilor de sinteză.
Într-un studiu publicat duminică în revista Nature, cercetătorii au relatat că au detectat pentru prima oară unul dintre capetele acestei reţele intergalactice datorită luminii intense degajate de un quasar.
"Acest quasar iluminează gazele difuze - la o scară fără precedent - şi ne oferă prima imagine a gazelor dintre diferite galaxii. Este o vedere de ansamblu formidabilă asupra structurii generale a Universului", a declarat Xavier Prochaska, profesor de astrofizică la Universitatea nord-americană din Santa Cruz.
Energia degajată de acest quasar îndepărtat, denumit UM287, este atât de mare încât face ca hidrogenul din aceste filamente să devină fluorescent, asemenea bliţului puternic al unui aparat de fotografiat care poate lumina un nor alcătuit din vapori, invizibil în alte condiţii.
Datorită acestui "proiector" care luminează spaţiul în profunzime, astronomii au putut detecta o nebuloasă de gaz uriaşă, cu un diametru de aproximativ două milioane de ani-lumină.
"Am studiat alţi quasari în acelaşi mod, fără să fi detectat acest gaz. Lumina quasarului este ca raza unei lanterne şi, în acest caz, am avut şansa ca lanterna să fie îndreptată asupra nebuloasei şi să surprindă strălucirea gazelor de la capătul unui filament galactic", a explicat Sebastiano Cantalupo, coordonatorul studiului.
O parte din acest gaz va fi absorbită de alte galaxii, însă mare parte ca rămâne "difuză" şi nu va forma niciodată o stea, potrivit lui Cantalupo.
, , , , ,

Te simti obosit? Solutii pentru oboseala cronica

Oboseala cronica poate fi cauzata de un numar mare de factori de la cei fizici si psihologici pana la cei emotionali. In vreme ce unii dintre cei contribuie in mod direct asupra oboselii cronice, altii au influenta mai putin evidenta. Prin urmare, este important sa fie studiati acesti factori, mai putin vizibili, astfel incat oboseala cronica sa fie depasita.
Ti s-a intamplat vreodata sa te simti atat de obosit incat chiar si datul jos din pat sa para o fapta de vitejie? Cand, indiferent de numarul cestilor de cafea golite esti tot lipsit de energie? Si cand, dupa o noapte de somn, a doua zi te simti ca si cum n-ai fi inchis ochii? Oare ce cauzeaza aceasta oboseala cronica de care pare ca nu poti scapa in ciuda tuturor eforturilor depuse?
Oboseala cronica este un semn ca organismul nu mai functioneaza eficient – iar asta poate afecta insasi calitatea vietii tale. Tocmai de aceea este important sa intelegi cauzele si sa gasesti cea mai buna solutie astfel incat problema sa fie rezolvata.
1. Somn insuficient
Deprivarea de somn este unul dintre cele mai comune cauze pentru oboseala cronica. Un somn insuficient inseamna ca organismul nu poate sa se recupereze dupa efortul mare din timpul zilei. Prin urmare functionarea organismului va fi compromisa si lipsa de energie va fi resimtita alaturi de dureri de cap, ochi obositi, iritabilitate etc.
Solutia: Dormi cel putin 7-8 ore pe noapte. Asa corpul si mintea se vor recupera si vor combate starea de oboseala.
2. Probleme de sanatate
Starea de oboseala poate indica unele probleme de sanatate precum depresia, tulburari de somn, obezitate, artrita, infectii bacteriene etc.
Solutia: Daca oboseala dureaza de mai multa vreme este important sa mergi la doctor pentru un diagnostic corect si pentru o prescriptie corespunzatoare.
3. Dezechilibru hormonal
Este o problema intalnita in special la femei in diferite perioade a vietilor lor. Exista cateva situatii in care se modifica nivelul hormonal, iar printre acestea se pot enumera menstruatia, sarcina, menopauza etc. Toti acesti factori pot conduce la complicatii de sanatate si la o lipsa de energie si de conditie fizica.
Solutia: Asigura-te ca stii exact cauza pentru care te simti lipsita de energie. Daca este o problema mai grava doctorul va sti exact ce tratamentul corespunzator. Si obezitatea poate fi un factor destabilizator pentru echilibrul hormonal. In acest caz, o dieta corespunzatoare si un program de exercitii fizice pot rezolva problema.
4. Depresia
Despresia este descrisa ca o stare constanta de tristete si negativitate, dominata de sentimente de letargie si oboseala. Desi depresia nu cauzeaza o durere fizica, aduce o persoana la pamant si-i afecteaza toate activitatile zilnice.
Solutia: Cel mai adesea, depresia este cauzata de un incident specific de genul pierderii cuiva drag, o despartire sau alte pierderi. Alteori, motivul nu este deloc clar pentru care o persoana este in depresie. Insa, este importanta determinarea cauzei pentru gasirea unei solutii. Daca problema se acutizeaza si afecteaza tot ceea ce facu, ar trebui sa mergi la un specialist care sa-ti prescrie cel mai bun tratament, in functie de severitatea depresiei.
5. Stresul
Stresul conduce la sentimente de anxietate, grija si nervozitate. Poate fi cauzat de orice este fizic – precum surmenajul sau din cauza problemelor financiare sau a unui job foarte solicitant etc. Toate aceste cauze pot duce la o scadere a nivelului energetic si la eliberarea unor toxine in organism. Aceste toxine afecteaza sanatatea si conduc la oboseala mentala ceea ce genereaza o lipsa de energie.
Solutia: Confruntarea cauzelor care determina stresul este cea mai buna metoda de a scapa de efect. Mai poti lua unele medicamente pentru a combate stresul, dupa ce ai vorbit cu un specialist, sau sa te implici in activitati antistres.
6. Dieta neechilibrata
O dieta necorespunzatoate duce la deficiente care au ca efect scaderea energiei. Multe persoane care au o dieta fada sufera din acest punct de vedere pentru ca alimentatia are efecte asupra modului de functionare a organismului, a metabolismului sau si a altor factori care duc la o scadere a nivelului energetic.
Solutia: O dieta echilibrata furnizeaza corpului toti nutrientii esentiali pentru mentinerea unei sanatati infloritoare. Printr-o alimentatie corespunzatoare corpul nu se confrunta cu deficiente care pot duce la diverse afectiuni. Dietele necorespunzatoare pot duce la probleme de sanatate si la scaderea energiei organismului. Consulta un nutritionist care sa-ti creioneze un plan dietetic corespunzator, care sa te ajute sa scapi si de kilogramele nedorite. In acelasi timp, asigura-te ca iei suplimente de vitamine si minerale care sa-ti sporeasca energia.
Este foarte important sa incluzi exercitiile fizice precum si unele forme de recreere in rutina ta zilnica impreuna cu o dieta echilibrata pentru a nu te mai confrunta cu oboseala cronica.
, , , , ,

Fata care a facut o avere cu Youtube

Are 18 ani si este una dintre cele mai cunoscute persoane din mediul online. Bethany Mota are mai multi fani pe retelele de socializare decat cele mai importante reviste de moda din lume, scrie Business Insider.
Un fenoment in socia media, adorata si urmarita de milioane de fani, Bethany Mota traieste un vis. Cel mai popular canal de YouTube al sau are peste 4,8 milioane de abonati, devansand-o pe Lady Gaga.
Pe Instagram este urmarita de peste 2,2 milioane de persoane, mai mult decat Vogue, Elle, Marie Claire, Glamour si Cosmopolitan.
Si nici pe Twitter lucrurile nu stau mai rau: 1,15 milioane de fani.
Bethany, care abia a terminat liceul anul trecut si inca locuieste cu parintii sai intr-un orasel din nordul Californiei, si-a castigat popularitatea din asa numitele "haul videos". Adica video-uri de prezentare a unor produse de infrumusetare (dar nu numai) pentru femei. Merge in magazine, cumpara cele mai noi produse cosmetice sau orice are legatura cu moda si lifestyle, pe care apoi le testeaza. Parerile sunt inregistrate pe camera si impartasite pe Internet, iar viitoarele cumparatoare stiu astfel dinainte la ce sa se astepte de la noul produs.
Totul este foarte simplu. Nu exista stilisti, editori sau aparatura video performanta. Totul se rezuma la un webcam, conexiune la Internet si o gramada de pungi de cumparaturi. Genul acesta a prins la public tocmai datorita parerilor sincere exprimate in videoclipuri. Privitorii au garantia ca protagonistele, cele care incearca produsele, nu sunt platite de catre companii sa spuna lucruri pozitive la adresa lor si, de fapt, de multe ori se intampla ca laudele sa fie mai putine decat criticile.
Iar brandurile au observat noul trend si vor acum sa prinda acest "tren", pentru a-si maximiza rata de promovare.
In cazul ei, propunerea de colaborare a venit de la Aeropostale, o companie vestimentara pentru adolescente, care i-a creat acesteia propria linie de imbracaminte si de bijuterii. Pornind de la asta, pustoaica a inceput sa apara apoi in Teen Vogue si in alte publicatii de profil.
YouTube a functionat ca rampa de lansare in trecut si pentru alte vedete (de exemplu, Justin Bieber), dar contractul cu Brithany Mota este probabil cea mai cunoscuta colaborare de pana acum dintre o companie listata la bursa si o vedeta a carei popularitate exista aproape exclusiv in social media.
Tanara a realizat sute de videoclipuri, pe care le editeaza singura. Aceasta continua sa se axeze pe review-urile de produse, dar intre timp a inceput sa filmeze si tutoriale despre aranjarea parului si sa ofere lectii de machiaj sau de design interior.
In 2010 si-a lansat al doilea canal de YouTube, Bethanyslife. Si aici a reusit sa atraga nu mai putin de 1,6 milioane de fani.
Bethany Mota a refuzat sa comenteze asupra castigurilor sale, dar surse familiare cu mecanismul publicitar al YouTube estimeaza ca ar putea face cu usurinta cate 40.000 de dolari pe luna, din clipurile pe care le filmeaza.
, , , ,

Cei mai bogati 85 de oameni din lume

Influenta organizatie Oxfam sustine ca cei mai bogati 85 de oameni din lume au acumulat avere cat jumatate din populatia globului, subliniind adancirea inegalitatii sociale, intr-un raport publicat inainte de intalnirea anuala a Forumului Economic Mondial, la Davos, Elvetia.
Oxfam sustine ca cei mai bogati 85 de oameni din lume au acumulat avere echivalenta cu proprietatile celor mai saraci 3,5 miliarde, avertizand totodata ca adancirea inegalitatii risca sa impiedice "progresul uman" si sa genereze tensiuni sociale.
Organizatia noteaza totodata ca averea celor mai bogati 1% dintre oameni a ajuns la 110.000 miliarde de dolari, de 65 de ori mai mare fata de proprietatile celei mai sarace jumatati din populatia globului.
Cei mai puternici oameni din lume se reunesc in aceste zile in luxoasa statiune de schi Davos, avand ca tema generala de discutii economia, politica si societatea, intr-o lume transformata de criza.
Lideri politici si din mediul de afaceri si personalitati vor face schimb de idei in perioada 22-25 ianuarie in jurul celor mai importante subiecte de pe agenda globala, precum redresarea economiei dupa criza, consecintele crizei datoriilor de stat din Europa, adancirea inegalitatii sociale, ascensiunea clasei de mijloc in Asia, aglomerarile urbane sau situatia politica din Orientul Mijlociu.
Invitatii si participantii se vor bucura, ca in fiecare an, de o companie selecta: premierul japonez Shinzo Abe, presedintele brazilian Dilma Roousseff, presedintele Bancii Centrale Europene Mario Draghi, guvernatorul Bancii Angliei Mark Carney, directorul general al FMI Christine Lagarde sau presedintele Bancii Modiale Jim Yong Kim.
"Anul acesta va fi diferit fata de anul trecut deoarece evenimentul nu va fi dominat de o anumita criza. Increderea revine cu timpul. Dar avem si asteptari mai temperate. Stim cu totii ca este nevoie de o reducere a gradului de indatorare. Este precum alergatul cu un rucsac greu in spate", a declarat Klaus Schwab, fondatorul Forumului de la Davos, citat de Bloomberg.
Intalnirea din acest an va fi prezidata, pe langa Schwab, de directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, de Jian Jianqing, presedintele Industrial and Commercial Bank of China, si de CEO-ul grupului farmacecutic Novartis, Joseph Jimenez.
Organizatorii asteapta aproximativ 2.500 de participanti din 100 de tari.
Printre vorbitori se vor numara premierul britanic David Cameron, omologul sau australian Tony Abbot, seful guvernului italian, Enrico Letta, presedintele Mexicului Enrique Pena Nieto si presedintele sud-coreean Park Geun Hye, potrivit lui Schwab, care a precizat ca Angela Merkel, reconfirmata recent pentru cel de-al treilea mandat de cancelar al Germaniei, nu va participa in acest an la eveniment.
Oxfam cere liderilor politici si din mediul de afaceri care participa la summit-ul de la Davos sa ia masuri pentru a reduce inegalitatea. Organizatia recomanda ca directii de actiune renuntarea la practicile de evitare a platii taxelor si restrangerea activitatilor de lobby.
, , , , ,

Cat a luat Ioana Basescu de la Gazprom

Pentru legalizarea tranzacţiilor cu trei benzinării în valoare de circa 3 X 1,7 milioane de euro preţ mediu de benzinărie, notarul Ioana Băsescu a câştigat probabil circa 23.000 de euro, scrie energyreport.ro.

Până în noiembrie, existau deja 13 benzinării Gazprom în România. Din informaţiile disponibile, cinci benzinării au fost cumpărate în anul 2012 şi două până în septembrie 2013. Se poate înţelege de aici că pentru celelalte benzinării care operează deja cu brandul Gazprom s-au cumpărat doar terenuri, pe care apoi au fost construite benzinăriile, notează energyreport.ro.

Revenind la benzinăriile achiziţionate, în anul 2012 acestea au fost: Petroliv, din Miercurea Sibiului, cumpărată în 18 iunie 2012, benzinăria Alpha cumpărată în 5 iulie 2012, benzinăria XXL Oil de pe Calea Radnei din Arad, cumpărată în 31 iulie 2012, benzinăria din Veştem din Sibiu operată de D&C Oil şi cumpărată tot în 31 iulie 2012 şi benzinăria din Sibiu de pe strada Ştefan cel Mare operată de Eso Oil şi cumpărată de asemenea în 31 iulie 2012.

Pentru aceste cinci benzinării, subsidiara Gazpromneft-ului a plătit circa 8,5 milioane de euro.

Ce onorariu a intrat în conturile Ioanei Băsescu

Revenind la onorariile fiicei preşedintelui Traian Băsescu de pe urma legalizării tranzacţiilor cu anumite benzinării construite de Gazprom, ne vom limita la a calcula onorariul pentru cele trei benzinării care au fost prezentate în presă ca fiind legalizate de Ioana Băsescu.

Mai precis, vorbim despre benzinăria XXL Oil de pe Calea Radnei din Arad, cumpărată în 31 iulie 2012, de benzinăria Petroliv, din Miercurea Sibiului, cumpărată în 18 iunie 2012 şi de benzinăria din Sibiu de pe strada Ştefan cel Mare operată de Eso Oil şi cumpărată de asemenea în 31 iulie 2012.

Valoarea fiecărei tranzacţii depăşeşte valoarea prag de 600.000 de lei din grilele notarilor astfel că onorariul îl vom calcula cu formula “5.080 lei plus 0,44% din suma care depăşeşte 600.001 lei”. Şi în această situaţie însă, pentru cele trei benzinării în speţă, ne vom ghida după preţul mediu, astfel că rezultatul poate doar să aproximeze onorariul notarului, pentru că nu avem datele pentru fiecare benzinărie în parte ci pentru toate cinci.

În concluzie, pentru legalizarea tranzacţiilor cu trei benzinării în valoare de circa 3 X 1,7 milioane de euro preţ mediu de benzinărie, notarul Ioana Băsescu a câştigat probabil circa 23.000 de euro.
, , , , , ,

Imbatranesti repede? Principalele semne ale imbatranirii

Imbatranirea prematura este una dintre cele mai serioase probleme ale societatii moderne.

Nu doar femeile sunt predispuse la o imbatranire pe repede inainte, ci si barbatii, iar medicii avertizeaza ca multe dintre bolile specifice varstei a 3-a au inceput sa fie reperate la persoane din ce in ce mai tinere. Iata doar cateva semne care te avertizeaza ca organismul tau imbatraneste prea repede.

Incepi sa ai probleme cu auzul

Simti mereu nevoia sa dai televizorul mai tare, nu intelegi din prima ce iti spune persoana cu care vorbesti, maresti volumul telefonului pentru a auzi mai bine? Toate aceste semne iti indica faptul ca auzul tau se confrunta cu probleme specifice varstei inaintate.

Poluarea fonica si ascultarea muzicii in casti la volum ridicat timp indelungat sunt doar doua dintre motivele pentru care nu mai auzi atat de bine. Ar fi indicat sa mergi la un control pentru a afla de ce ti-a slabit auzul.

Pielea tenului si a decolteului este patata si ridata

Ridurile sunt un prim semn al imbatranirii. In mod normal, pe masura ce inaintezi in varsta organismul nu mai produce o cantitate optima de colagen care sa sustina pielea, astfel ca aceasta incepe sa se lase si sa faca loc formarii ridurilor.

Imbatranirea prematura a pielii apare si atunci cand petreci mult timp la soare, fara sa folosesti crema cu factor de protectie, dar si atunci cand fumezi. Ai mai multa grija de piele, pentru ca ea este cartea ta de vizita.

Nu te mai poti concentra si uiti multe lucruri importante

Bunica are voie sa uite unele lucruri, insa tu nu. In cazul tau, lipsa de concentrare si uitarea lucrurilor importante pot fi un semn al imbatranirii prea rapide. Alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, lipsa antrenamentului intelectual sau poate chiar alte probleme de sanatate pot influenta capacitatea de concentrare si de memorare.

Ai ochii inflamati

Ochii rosii, inflamati, sunt un semn timpuriu de artrita, o boala care afecteaza articulatiile. In general, artrita este considerata o boala a seniorilor, astfel ca daca observi simptomele acestei boli, este bine sa te adresezi unui medic, pentru a putea trata afectiunea din fasa.

Te confrunti cu sangerari gingivale

Sangerarile gingivale sunt un prim semn de parodontoza, o afectiune dentara specifica mai ales persoanelor trecute de 50 de ani. La randul ei, parodontoza poate duce la pierderea dintilor, prin degradarea tesutului osos, de aceea nu ar trebui sa astepti ca boala sa se agraveze. O dantura ingrijita te ajuta sa pari mai tanara, in timp ce o dantura cu dinti lipsa va face ca pielea tenului sa cada si sa imbatraneasca artificial.


Ti se umfla pleoapele si ai cearcane adanci

Pleoapele umflate pot fi un semn al retentiei hidrice. Acumularea de apa in tesuturi este o problema intalnita mai ales la persoanele trecute de prima tinerete, asa ca daca te confrunti cu ea, trebuie sa gasesti rapid metode de a o combate, pentru a stopa imbatranirea prematura.

Si cearcanele adanci pot fi un semn ca imbatranesti prea repede si ca ficatul tau are probleme in detoxifierea corespunzatoare a organismului.

Organismul tau iti arata din timp anumite semne ca ceva este in neregula. Trebuie doar sa stii sa le descifrezi si sa iei masuri rapide, cand lucrurile pot fi remediate fara prea mult efort.
, , , , , , , , ,

Catalog Flanco 19 Ianuarie - 8 Februarie 2014

Flanco catalog - reduceri pe loc la mii de produse 19.01.2014 - 08.02.2014
Masina de spalat rufe Whirlpool AWO/C72200,7 KG, 1200 RPM, clasa A++

1.199,99 lei
1.449,99 lei
Economiseşte: 250,00 lei
Televizor LED Toshiba, 81 cm, High Definition, 32P1300DG

999,99 lei
1.199,99 lei
Economiseşte: 200,00 lei

Tableta Samsung Galaxy Tab 3 SM-T210 cu procesor Dual-CoreTM Marvell PXA986 1.20GHz, 7", 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, GPS, Android 4.1 Jelly Bean, White

699,99 lei
899,99 lei
Economiseşte: 200,00 lei

Laptop Asus X550DP-XX007D cu procesor AMD Quad-Core A8-5550, 2.1/3.1 Turbo GHz, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 8670M 2GB, Free DOS, Matte Dark Gray

1.799,99 lei
2.199,99 lei
Economiseşte: 400,00 lei


iPad Mini, Wi-Fi, 32GB, Alb

1.499,99 lei
1.999,99 lei
Economiseşte: 500,00 lei
, , , , , , , , ,

Lucruri simple care te fac sa treci peste o despartire

Dacă te-ai despărţit de prietena, cu siguranţă nu eşti într-o perioadă prea optimistă.
Însă, nu uita că orice sfârşit este un nou început, iar această despărţire nu trebuie să îţi afecteze întregul echilibru.
Când eşti într-o relaţie, multe dintre lucruri se fac împreună cu celălalt, dar astăzi este momentul să faci câteva promisiuni faţă de tine şi să urmezi sfaturile de mai jos:
Cea mai nonconformistă vacanţă
Obişnuiaţi să mergeţi la ski? Să luaţi masa acasă şi să vă uitaţi la filme? Dacă simţi nevoia să “evadezi” , rezervă-ţi un zbor spre o destinaţie călduroasă, unde să poţi face plajă şi unde poţi experimenta lucruri noi.
Îndeplineşte-ţi visurile
Niciodată nu ai avut curajul să-ţi exploatezi talentul, iar hobby-urile tale au trecut pe locul doi odată cu apariţia preferinţelor lui? Uită de asta! Este momentul să îţi depăşeşti limitele şi să îţi îndeplineşti toate dorinţele!
Gândeste-te la cele mai bune lucruri care ţi s-au întâmplat în ultima perioadă
Foloseşte lucrurile pozitive ca o resursă pentru a trece cu bine peste separare. Oricât de grele ar fi fost  ultimele luni petrecute cu el/ea , cu siguranţă ai învăţat multe, ai câştigat ceva, poate experienţă, poate prieteni.
Răsfaţă-te
Răsfaţă-te cu mici lucruri care îţi provoacă bucurie: un masaj, cadouri, un film în oraş (nu o comedie romantică!), o baie cu multă spumă. Pregăteşte-ţi cina preferată, fă-te comodă pe canapea şi uită-te la un film care te binedispune.
Petrece timp cu familia şi prietenii
Chiar dacă nu vrei să recunoşti, cand esti implicat/ă într-o relaţie, este dificil să îţi împarţi timpul între cei dragi. Acum este momentul să te bucuri de clipele petrecute lângă ei, fără să fi presat/ă de timp. Chiar dacă el /ea nu este lângă tine, atâta timp cât ai prietenii şi familia alături, totul va fi bine.
Petrecere în pijama
Sună-ţi prietenele şi invită-la o petrece în pijamă. Secretul care te ajută să îţi revii după o despărţire este să te înconjori de oameni dragi şi să vorbeşti despre ceea ce s-a întâmplat. În plus, vei avea parte de o seară plină de distracţie si răsfăţ.
Shopping
Cu siguranţă ai auzit de terapia prin cumpărături. Uneori, o sesiune de shopping te ajută să te relaxezi şi să îţi pui ordine în gânduri.
De asemenea, exerciţiile fizice te ajută să faci faţă unui astfel de moment.  Prin urmare,  încearcă să-ţi intensifici programul de activitate fizică.
, , ,

Regina din 21 Ianuarie 2014

Regina Sezonul 2 Episodul 10 din 21 Ianuarie 2014

Noul Episod din Regina (Ep. 10) din 21 Ianuarie 2014
Te invitam sa ramai aproape si sa aflii ce se va inntampla in episodul 10, sezonul 2 din Serialul Regina, difuzat pe postul TV Acasa.

In acest episod de astazi, 21 Ianuarie 2014 din Regina vom descoperii noi faze de comedie si scene de drama din serialul romanesc Regina.

Toate acestea dar si multe alte scene din Regina le puteti urmarii aici, fiecare episod ce a fost sau v-a fi incarcat si disponibil pentru vizionare in fiecare zi dupa difuzare la TV.

Regina Sezonul 2 Episodul 10 din 21.01.2014, Serial TV Regina Sezonul 2 Episodul 10 - 21.01.2014, Sezonul 2 Episodul 10 din Regina, Episodul Regina 21 Ianuarie 2014, Regina Online, Regina Episodul 10 Episodul 10 Reluare, Sezonul 2 Episodul 10 Regina Full, Regina Episodul10 Episodul10 Complet.
, , ,

Mica Mireasa din 21 Ianuarie 2014

Mica Mireasa - Ep 169 din 21 Ianuarie 2014
Noul Episod din Mica Mireasa (Ep. 169 ) din 21 Ianuarie 2014
Afla si descopera noul episod 169 din Mica Mireasa un nou serial indian difuzat pe postul de televiziune National Tv. Te invitam sa ramai aproape si sa aflii ce se v-a intampla in episodul 169 din Serialul Mica Mireasa.

In acest episod de astazi 21 Ianuarie 2014 din Mica Mireasa vom descoperii noi faze si scene de dragoste dar si de drama din serialul indian Mica Mireasa.

Serialul Mica Mireasa Episodul 169 il puteti urmarii aici, fiecare episod ce a fost sau v-a fi incarcat si disponibil pentru vizionare in fiecare zi dupa difuzare la TV.

Mica Mireasa Episodul 169 din 21.01.2014 FULL, Serial TV Mica Mireasa Episodul , Episodul 169 din Mica Mireasa Episodul 169 Mica Mireasa 21 Ianuarie 2014, Mica Mireasa Online, Mica Mireasa Episodul 169 Reluare, Episodul 169 Mica Mireasa Full, Mica Mireasa Episodul 169 Complet. Complet.
, , ,

Feriha din 21 Ianuarie 2014

Feriha Episodul 18 din 21 Ianuarie 2014
Urmareste un nou serial turcesc difuzat in aceasta perioada pe canalul de televiziune Kanal D, serialul "Feriha" difuzat astazi 21 Ianuarie 2014.

Serialul turcesc "Feriha" este o poveste tanara de dragoste. Feriha Yilmaz (Hazal Kaya), protagonista serialului, locuieste in Istanbul, impreuna cu parintii si cei doi frati ai sai. Ea provine dintr-o familie saraca, dar invata foarte bine si are ambitii mari. Tatal ei, RızaYılmaz (Metin Çekmez), este portar in Etiler, un cartier bogat al Istanbulului, iar mama, Zehra Yılmaz (Vahide Gördüm), este menajera.

Feriha Episodul 18 din 21 Ianuarie 2014, Feriha Episodul 18 din 21.01.2014 Full, Feriha Episodul 18 - 21 Ianuarie 2014 Episod Full, Serialul Feriha Episodul 18 Ianuarie 2014 Episod Complet.
, , ,

Mireasa Pentru Fiul Meu din 21 Ianuarie 2014

Mireasa Pentru Fiul Meu din 21 Ianuarie 2014 Sezonul 3 ora 12:00 si 14:00 INTEGRAL

Urmareste reluarea sau inregistrarea emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00 , Vezi Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00  Video Online, Emisiunea Completa din Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 20 Ianuarie 2014 de la ora 12:00 si 14:00

Urmareste reluarea sau inregistrarea emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21 Ianuarie 2014 de la ora 14:00 si 12:00, Vezi Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21 Ianuarie 2014 de la ora 14:00si 12:00 Video Online, Emisiunea Completa din Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21 Ianuarie 2014 de la ora 14:00si 12:00 Video Complet. Te invitam sa urmaresti pe Antena Play Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 din 21.01.2014 de la ora 14:00si 12:00, Mireasa Pentru Fiul Meu Sezonul 3 de astazi, 21 Ianuarie 2014 de la ora 14:00.
, , , , , ,

Sferele de piatra din Costa Rica, mister

În 1940, în timp ce angajații firmei United Fruit Company căutau locuri propice pentru cultivarea bananierilor în jungla din Costa Rica, o descoperire importantă a fost realizată. Mai multe domenii pe care se aflau bile imense de piatră au fost descoperite.
Instantaneu, bilele de piatră au devenit ornamente de neprețuit și au fost transportate în fața diferitelor clădiri din mai multe orașe din Costa Rica. Nimeni nu știa de unde provin și nici care a fost scopul lor în trecut, dar toată lumea le admira măiestria cu care probabil fuseseră sculptate odinioară.
Potrivit lui John Hoopes, profesor în cadrul Institutului de Studii Antropologice din Costa Rica, au fost descoperite peste 300 astfel de sfere de diferite dimensiuni. Cea mai mare cântăreşte circa 16 tone, iar cea mai mică este cât o minge de baschet. Toate sferele sunt perfect șlefuite și sunt făcute dintr-o piatră specială care provine din magma vulcanică.
De la descoperirea lor și până în prezent, oamenii de știință nu au fost capabili să ofere o explicație despre scopul lor. Se presupune că au fost realizate de către o civilizație antică, dar nu se poate preciza cu exactitate despre cine este vorba. Există diverse sugestii despre rolul acestor bile imense. Unii cercetători au sugerat că au fost folosite în navigație, dar oare ce fel de vapoare trebuiau construite pentru a susține o piatră imensă de peste 16 tone? Alții spun că pietrele au fost așezate într-o formă specifică, care aduce aminte de Stonehenge, dar și această teorie nu își are o susținere reală.
Numeroase alte speculații s-au născut în jurul sferelor de piatră din Costa Rica. Una dintre cele mai impresionante se referă la faptul că au fost construite de o specie extraterestră și oferite omului din motive necunoscute.