Filled Under: , , , , ,

Remedii naturiste pentru indigestie

Chiar dacă eşti hotărâtă ca anul acesta să nu mai exagerezi cu mâncarea de Sărbători, nu strică să ştii încă de pe acum cu ce poţi trata indigestia în mod natural.

Remedii naturiste pentru dureri de stomac

Dacă ai dureri sau crampe stomacale, te ajută repaosul alimentar şi ceaiul de plante călduţ. Caută să mănânci cât mai puţin, cât mai uşor şi să bei zilnic trei-patru căni de ceai.

Poţi să încerci ceaiul de muşeţel, care calmează stomacul iritat şi îmbunătăţeşte digestia, dar şi ceaiul de mentă.


Tot în caz de arsuri, te poate ajuta o cană de lapte cald, dar şi ceaiul de gălbenele sau sunătoare.
Remedii pentru balonare
Dacă indigestia ta se manifestă şi prin balonare, te poate ajuta ceaiul din seminţe de mărar, două linguriţe la o cană de apă, de câteva ori pe zi.

În tot acest timp va trebui să eviţi alimentele care înrăutăţesc balonarea: varză, fasole, zahăr, alcool.
Remedii pentru greaţă


Dacă ai o senzaţie neplăcută de greaţă, poţi încerca să mănânci o portocală sau un grepfruit, dar la fel de mult te poate ajuta ceaiul de ghimbir, fie că alegi varianta la plic sau îl prepari singură din rădăcină de ghimbir mărunţită.


De asemenea, te ajută şi un ceai calmant de gălbenele sau muşeţel în care pui mult suc de lămâie.
Remedii naturiste pentru constipaţie


Dacă ai mâncat multă carne, prăjituri şi prea puţine legume şi fructe crude, s-ar putea să-ţi dea de furcă şi constipaţia. Ca să o previi mănâncă în fiecare seară câte un iaurt mic în care ai pus două linguri de tărâţe şi două linguriţe de seminţe de in. O altă opţiune este ceaiul de cruşin, care are efecte laxative sau purgative, în funcţie de cantitate.


Remedii pentru prevenirea indigestiei


Dacă te ştii predispusă la indigestii, dar vrei totuşi să te bucuri de bunătăţi, va trebui să iei măsuri pentru a preveni neplăcerile. La sfârşitul unei mese copioase mănâncă două-trei felii de ananas crud, care datorită enzimelor conţinute îmbunătăţeşte digestia.


La o oră după masă bea o cană de apă în care ai pus două-trei linguriţe de scorţişoară. Ar trebui să previi durerile de stomac şi balonarea.


De asemenea, caută la farmacie sau la magazine tip plafar ceaiuri speciale pentru digestie, care conţin combinaţii de plante. Bea câte o cană după fiecare masă pentru a preveni balonarea, durerile şi arsurile gastrice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu