Filled Under: , , , , , , , , ,

Iisus a fost rastignit pe 3 aprilie?

O cercetare care leagă crucificarea lui Iisus de activitatea seismică din acea perioadă arată data exactă la care a fost crucificat Iisus.
Evanghelia după Matei spune că atunci când Iisus stătea pe cruce, un cutremur puternic a zguduit zona iar cerul s-a întunecat.
Oamenii de ştiinţă au verificat datele seismice, geologice şi astrale existente din acea perioadă pentru a afla ziua cea mai probabilă în care a fost răstignit Iisus.Cercetătorii au stabilit astfel că Mântuitorul a murit pe cruce pe data de 3 aprilie, în anul 33.
Oamenii de ştiinţă au analiyat mostre de sol de pe lângă plaja Ein Gedi, apropiată de Marea Moartă. Ei au mers până la straturile mai adânci de sol pentru a descoperi două cutremure însemnate. Unul dintre cutremure s-a întâmplat în anul 31 Înainte de Hristos, iar celălalt în undeva în perioada 26-36, După Hristos.
Cercetătorii spun că al doilea cutremur a avut loc în timpul când Pilat din Pont era procuror în Iudeea. În ceea ce priveşte acest al doilea seism, se ştiau ziua şi luna, dar nu şi anul cu exactitate.
După ce a pus cap la cap toate informaţiile astronomice, geologice şi pe cele din Biblie, oamenii de ştiinţa spun că data cea mai probabilă a crucificării lui Iisus a fost 3 aprilie 33. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu