Pe primul loc se află mierea. Aceasta se poate zaharisi şi îşi poate
modifica culoarea, însă datorită proprietăţilor sale antibiotice nu se
poate strica. Cu toate acestea, este indicat să o păstrăm într-un loc
răcoros şi dacă se zahariseşte, să o punem într-un castron cu apă caldă.
Indiferent dacă este vorba despre zahăr alb sau brun, acesta nu va fi
niciodată expirat. Zahărul este duşmanul bacteriilor, care nu pot trăi
şi nici nu se pot înmulţi în acest aliment. Zahărul trebuie păstrat în
recipiente uscate şi închise.
Alte produse "veşnice" sunt vanilia, sarea şi orezul.
Fiecare avem în dulapurile din bucătărie produse alimentare de care am
uitat şi nu mai suntem siguri dacă sunt în termen de valabitate. Recent,
experţii au întocmit o listă cu cinci produse alimentare care nu expiră
niciodată şi pot fi consumate oricând.
Mirodenii tinute in conditii optime sint valabile multi ani.
Filled Under: alimente, condimente, diverse, expirare, informatii utile, produse
Produse care nu expira niciodata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu