Filled Under: , , , , ,

Merele ne ajuta sa slabim

Merele sunt pe lista cu fructele pe care le-ai mânca zilnic? Află că ele te pot ajuta şi să scapi de kilogramele nedorite fără să faci eforturi prea mari.
Merele aduc numeroase beneficii sănătăţii şi, în plus, sunt un aliat de nădejde dacă vrei să slăbeşti. Acest efect este pus pe seama pectinelor, fibre care „taie" foamea. În plus, are puţine calorii (între 60 şi 80, în funcţie de mărime) şi este diuretic.
Nutriţionistul american Tammi Flynn a găsit o metodă eficientă de a slăbi. Le-a recomandat persoanelor care voiau să piardă în greutate să mănânce câte un măr înainte de mesele principale.
Participanţii care au intrat în programul de slăbire bazat pe acest truc au slăbit aproximativ 7 kilograme şi jumătate în 3 luni.
Pe lângă consumul unui măr înainte de micul dejun, prânz şi cină, voluntarii au urmat şi o dietă slab calorică, dar echilibrată, şi au făcut mişcare, cel puţin 30 de minute zilnic.
Chiar şi plimbările lungi, în ritm puţin mai alert, au contribuit la „topirea" kilogramelor în plus.
Alimente permise
Principiul de bază este următorul: consumă câte un măr înaintea meselor principale. Pe lângă acestea, include în meniu brânzeturi sărace în grăsimi, iaurturi degresate, ouă, piept de pui, carne slabă de curcan, de vită, somon, ovăz, orez brun, broccoli şi salată.
Te poţi folosi de aceste alimente pentru a-ţi prepara gustările şi mesele principale ale zilei, după preferinţe.
Un exemplu de meniu de 1.200 de calorii
Micul dejun

* 1 măr
* omletă din două ouă cu brânză
* 1 ceşcuţă cu fulgi de ovăz fiert
Gustare
* o jumătate de ceşcuţă de brânză slabă
* 1 iaurt mic fără grăsimi
Prânz
* 1 măr

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu