Filled Under: , , ,

Alimente care te pot imbolnavi

Ai cămara plină de alimente proaspete şi sănătoase, pe care le consideri importante pentru dieta ta zilnică? Ai grijă! Uneori, multe dintre acestea, îţi pot face mai mult rău decât îţi imaginezi. Nutriţioniştii au făcut o listă cu 6 alimente, care te pot îmbolnăvi.
Sâmburi din fructe. Sâmburii din mere sau cireşe conţin un tip de cianură, numită acid cianhidric. Medicii dau avertizare că obiceiul de a ronţăi cotoarele fructelor ne poate otrăvi.
Nucşoară. Acest condiment este de fapt un halucinogen. Consumată în cantităţi exagerate, nucşoara ar putea duce la convulsii şi chiar psihoză.
Cartofi. Dacă sunt expuşi la prea multă lumină, cartofii încep să încolţească şi să îşi schimbe culoarea în verde. Ei produc o substanţă numită solanină, care este toxică. Evitaţi cartofii cu o tentă verzuie.
Migdale. Există două variante de migdale: dulci şi amare. Cele amare conţin cantităţi relativ mari de acid cianhidric. Se spune că 7-10 migdale crude amare pot cauza probleme pentru adulţi şi ar putea fi fatale pentru copii.
Miere nepasteurizată. Pentru că nu trece prin procesul de pasteurizare, în care toxinele dăunătoare sunt "ucise", mierea nepasteurizată conţine adesea graianotoxină. Aceasta poate duce la ameţeli, slăbiciune, transpiraţie excesivă, greaţă si vărsături ce pot dura până la 24 de ore.
Ton. Pericolul cu acest tip de peşte e mercurul pe care acesta îl absoarbe în decursul vieţii sale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu