Filled Under: , , , , , , ,

Google va pune la dispozitie un card de debit

Gigantul american Google va pune la dispoziţie consumatorilor din SUA un card de debit preplătit cu care aceştia vor putea achiziţiona bunuri de la magazine şi retrage numerar de la bancomate, scrie agenţia Thomson Reuters.
Cardul le va permite consumatorilor să acceseze fondurile din conturile Google Wallet – aplicaţia pentru smartphone-uri şi serviciul online de plăţi prin care utilizatorii pot să cumpere bunuri şi să transfere bani către alte persoane.
Noul card Wallet va fi acceptat în toate locaţiile în care se pot folosi cardurile MasterCard şi la toate ATM-urile, potrivit anunţului oficial al Google. Reprezentanţii companiei americane susţin că emiterea cardului este gratuită şi că nu se vor percepe taxe lunare sau anuale.
Introducerea acestor carduri face parte din eforturile Google de a juca un rol mai important pe piaţa de retail şi de a strânge informaţii despre obiceiurile de cumpărături ale consumatorilor.
Un purtător de cuvânt al gigantului american a confirmat că datele referitoare la tranzacţiile efectuate cu cardul Wallet, inclusiv bunurile achiziţionate, suma tranzacţionată şi numele şi adresa vânzătorului, vor fi adăugate profilelor interne pe care Google le creează pentru utilizatorii serviciilor sale şi vor putea fi folosite pentru a afişa reclame în funcţie de aceste informaţii.
Consumatorii depun banii în cardul Wallet prin intermediul unui cont bancar pe care aceştia îl deţin, sau prin transferul de bani realizat de alte persoane. Cardul poate fi comandat online şi va fi livrat clienţilor într-un interval de 10-12 zile de când a fost efectuată comanda.
Google, principalul motor de căutare pe internet, a avut în plan să introducă un card de credit, însă acesta nu a mai fost implementat după ce şeful diviziei Wallet, Osama Bedier, a plecat din companie în luna mai, potrivit informaţiilor postate la vremea respectivă pe blogul de tehnologie AllThingsD. În 2011, Google a lansat un card de credit special  pentru companiile de publicitate, cu care acestea să poată cumpăra reclame –AdWordsBusiness.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu