Filled Under: , , , ,

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF, este audiat de DIICOT

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF, este audiat de DIICOT pentru evaziune fiscală. Dosarul în care este audiat noul preşedinte al Ligii Profesioniste Fotbal nu este nou, ci datează din 2006. Fostul preşedinte al lui FC Naţional este acuzat că nu a plătit taxele către stat pentru mai multe transferuri efectuate în acea perioadă.
Gino Iorgulescu, fostul preşedinte al FC Naţional, a fost audiat, în martie 2007, la Parchetul General, în legătură cu posibile ilegalităţi comise în cazul unor transferuri de fotbalişti.
Dosarul a fost deschis după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a depus la Parchetul General, în iunie 2006, o plângere penală împotriva administratorului FC Naţional, Constantin Dumitru Iacov, a preşedintelui Asociaţiei Pro Naţional, Gino Iorgulescu, şi a preşedintelui Asociaţiei SC Fotbal Club Naţional 2000, Florin Ciobanu. Cei trei sunt acuzaţi că ar fi omis să înregistreze în contabilitate mai multe operaţiuni şi veniturii realizate.
Plângerea penală a fost depusă în urma unor controale efectuate la sesizarea direcţiei de finanţe Timiş, care se referea la transferul jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah şi Johathan McKain de la FC Naţional la Politehnica Timişoara. Controalele au vizat Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000, societatea Fotbal Club Naţional 2000 şi Asociaţia Pro Naţional.
Potrivit ANAF, Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000 i-a transferat la Poli pe Caramarin, Coman, Canu şi Olah în 2005, contra sumei totale de 1.450.000 dolari. Suma a ajuns în conturile Asociaţiei Pro Naţional, care avea datorii la buget de peste 15,8 milioane lei noi şi conturile bancare poprite. ANAF a considerat că responsabilitatea revine preşedintelui asociaţiei, Florin Ciobanu.
McKain a fost transferat de la Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000 la Poli Timişoara în schimbul sumei de 1,1 milioane dolari, care revenea în proporţie de 90% firmei Baroque Trading Ltd, iar restul societăţii Fotbal Club Naţional. ANAF a constatat că Baroque a încasat numai 110.000 dolari de la Asociaţia Pro Naţional, care nu avea nicio calitate în transfer. Astfel, societatea verificată nu a inregistrat pe veniturile societăţii suma de 990.000 dolari aferentă acordului de transferului lui McKain. Prin neînregistrarea sumei, impozitul pe profit datorat a fost diminuat cu peste 478.600 lei noi. ANAF l-a găsit pe Dumitru Iacov responsabil pentru aceste nereguli.
Asociaţia Pro Naţional a încasat integral contavaloarea transferurilor celor cinci jucători la Poli Timişoara, de 2,4 milioane dolari. De la Balkan Petroleum Limited, asociaţia a primit suma de un milion dolari, reprezentând contravaloarea jucatorilor Caramarin, Coman, Canu şi Olah. Jumătate de milion de dolari a ajuns în contul Baroque Trading Ltd din Cipru, care a mai încasat 1,1 milioane dolari în două tranşe pentru transferul lui McKain. Jucătorii transferaţi nu erau angajaţii asociaţiei, care nu avea nici o calitate în transfer, iar operaţiunile nu se incadrau în obiectul său de activitate, potrivit rtv.net.
Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.
Noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că vrea ca politicul, domeniu din care cunoaşte foarte multă lume, să ajute fotbalul de acum încolo şi a precizat că a fost susţinut moral de premierul Victor Ponta."Cunosc foarte multă lume în politic, vreau ca politicul să ne ajute de acum încolo cu facilităţile fiscale şi încercăm să îi ţinem aproape pentru că fără politic nu putem să ajutăm sportul. Domnul Ponta acum 10 sau 12 ani era cu mine la FC Naţional în Consiliul de Administraţie. Normal că s-a bucurat şi m-a susţinut moral, pentru că e un om de calitate", a declarat Iorgulescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu