Filled Under: , , , , , , ,

Sucuri naturale din fructe si legume, beneficii

Sucurile naturale din fructe si legume sunt excelente pentru sanatate. Dar cele de mai jos au proprietati cu adevarat puternice.

1. Suc de sfecla rosie
Mai multe studii au confirmat proprietatile puternice ale sucului de sfecla rosie. Acesta este eficient în cresterea energiei si scaderea tensiunii arteriale.

Nitratii continuti in acest suc imbunatatesc si calitatea exercitiilor fizice. Persoanele care beau suc de sfecla rosie inainte de a merge la sala dau dovada de o rezistenta mult mai mare.

2. Suc de rosii
Este foarte laudat datorita continutului mare de licopen – un antioxidant care lupta impotriva formarii celulelor canceroase si te protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer (de san, de prostata, de plamani, de colon). Sucul de rosii este un tratament natural excelent pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului.

Daca nu esti convins de plusurile unui pahar cu suc de rosii iti aratam si lista de vitamine pe care acesta o contine. Un singur pahar are 74% din doza zilnica necesara de Vitamina C şi 2% din cea de Vitamina A. Ambele sunt foarte importante pentru a proteja sistemul imunitar si pentru a lupta impotriva radicalilor liberi, cei vinovati de distrugerea celulelor. Intr-un pahar de suc de rosii vei gasi si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B6, potasiu, magneziu, fier si fosfor.

3. Suc de rodii
Este unul din cele mai bune sucuri naturale pe care le poti consuma. Este plin de antioxidanti, ceea ce inseamna ca te ajuta sa-ti protejezi celulele de radicalii liberi. Este foarte bogat in polifenoli, o forma de antioxidanti ce lupta cu cancerul si bolile de inima. Ba chiar, semintele de de rodie sunt mai puternice din acest punct de vedere decat ceaiul verde si vinul rosu.

Sucul din rodii poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, prin reducerea hormonului de stres pe care corpul il produce. De asemenea, un pahar de suc din rodii consumat zilnic ajuta la imbunatatirea fluxului de sange la nivelul inimii in cazul unei treimi dintre persoanele ale caror artere au fost acoperite de colesterol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu