Filled Under: , , , , , , , ,

Remedii pentru a opri caderea parului

Daca te numeri printre cele care cauta remediul ideal pentru a opri caderea parului, în cele ce urmeaza gasesti cateva remedii de încercat.
Propolis si polenRemediile albinelor dau rezultate bune în multe afectiuni printre care se numara si caderea parului. Unguentul cu propolis te poate ajuta numai daca îl folosesti timp de aproximativ sase luni. Cu el masezi energic locul afectat timp de doua-trei minute. Se absoarbe rapid în piele. Pe langa acest tratament, poti lua o lingurita de polen în fiecare dimineata, pe stomacul gol. Hraneste radacinile firelor de par si accelereaza cresterea acestora.
Nuc si musetelPentru ca pierderea parului este cauzata si de îngrasarea parului, este indicat sa recurgi la una dintre cele doua plante care curata foarte bine scalpul si previn aparitia seboreei, nucul si musetelul. Din ambele plante poti face separat ceaiuri, oparindu-le într-un litru de apa clocotita. Cu infuziile obtinute poti clati parul dupa samponare. Nucul este indicat celor care vor sa-si închida culoarea parului, în timp ce musetelul este recomandat celor care-si doresc un par cu reflexe blond-aurii.
Usturoi si masline negreMirosul neplacut este singurul impediment atunci cand vrei sa încerci aceasta metoda, dar niciun pret nu e prea mare daca vrei sa ai din nou un par bogat. Multe persoane au fost multumite la final. Poti încerca sa tai catei de usturoi pe lung si sa frectionezi cu ei zona afectata de caderea parului. Repeti procedura folosind apoi jumatati de masline negre. Acoperi capul pentru doua-trei ore, apoi clatesti parul cu apa calduta si-l lasi sa se usuce singur. Faci asta dimineata si seara, timp sase luni sau pana ce parul începe sa creasca. O alta varianta este sa pisezi usturoiul si sa-l amesteci cu putin ulei de masline. Cu pasta obtinuta masezi parul si îl acoperi timp de patru ore, dupa care clatesti cu apa calduta.
Galbenus de ou
Oul este recunoscut pentru capacitatea lui a revigora parul. Il poti folosi în multe feluri. Pentru spalarea parului, înlocuieste samponul pentru o perioada de sase luni cu un amestec din doua galbenuse de ou batute cu cinci picaturi de bautura de rom si zece picaturi de otet de mere. Umezeste parul, întinde pasta obtinuta, apoi limpezeste-l. Alte tratamente presupun combinarea unui galbenus de ou cu o fiola de vitamina A sau a unui galbenus cu putin ulei de ricin. De fiecare data faci un masaj al capului cu leacul ales si acoperi capul pentru 10 minute, apoi clatesti bine. Metoda se poate repeta peste o saptamana.
HreanDoar trei linguri cu varf de hrean ras vei folosi o data pe saptamana daca alegi acest remediu. Dupa ce ai ras cateva radacini de hrean pentru a obtine cantitatea dorita, umezeste putin parul si frectioneaza cu hrean pielea capului pentru doua-trei minute. Apoi, acopera parul cu o punga de plastic si stai într-o camera încalzita. Dupa un sfert de ora, spala parul cu sampon din plante sau cu sapun lichid vegetal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu