Filled Under: , , , , , , , , , , , ,

Migdalele furnizeaza organismului energie in sezonul rece

Migdalele sunt excelente în sezonul rece, furnizând organismului o cantitate valoroasă de energie. Trebuie să ştim însă că migdalele reduc senzaţia de foame şi că este mai degrabă indicat să ronţăiţi un pumn de migdale (crude) decât un pumn de covrigei.
Medicament anticolesterol
Un pumn de migdale reprezintă o sursă excelentă de magneziu şi de vitamina E, de fibre, de potasiu, de calciu, de fosfor şi de fier. Mai mult, putem vorbi despre migdale ca despre un medicament gustos, deoarece acestea au acelaşi efect ca unele doctorii ce ajută la reducerea nivelului colesterolului datorită conţinutului de grăsimi mononesaturate. Efectul acestora este de a reduce nivelul colesterolului rău şi de a-l creşte pe cel bun, ajungându-se astfel la un raport echilibrat.Chiar dacă migdalele sunt bogate în grăsimi, subiecţii folosiţi la studiu şi-au păstrat greutatea iniţială, ba mai mult, unii dintre ei au reuşit să scape de câteva kilograme. Acest lucru se datorează faptului că migdalele, asociate unei diete hipocalorice, ajută la slăbit.
Combat ulcerul
Datorită gustului bun, dar şi a efectelor terapeutice, migdalele trebuie consumate în caz de ulcer gastric şi în gastritele hiperacide. Motivul îl constituie uleiul gras din aceste seminţe ce formează un soi de peliculă de protecţie pe peretele stomacului. De asemenea, protidele din migdale „anihilează” acidul clorhidric, neutralizând aciditatea excesivă. Din acest motiv, durerile şi arsurile gastrice se reduc. Şi colitele de fermentaţie sunt ameliorate datorită substanţelor din migdale. Seminţele migdalului sunt indicate şi în cazul tusei convulsive, deoarece au acţiune antispasmodică.
Vă păzesc de atacul cerebral
Consumate zilnic, în stare crudă, acestea reprezintă o sursă excelentă de vitamina E, un binecunoscut antioxidant care micşorează riscul apariţiei tumorilor, măreşte puterea de apărare a organismului faţă de infecţii şi previne bolile de inimă. Un alt element important conţinut de migdale este acidul folic (vitamina B9), care protejează inima şi îndepărtează riscul de atac cerebral.
Pentru reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare s-a constatat că este suficient un consum zilnic de 20 de grame de migdale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu