Filled Under: , , , , , , , , ,

Esti racit si ai gatul inflamat?

Daca ai gatul inflamat, ai dificultati la inghitire, inseamna ca iti da tarcoale o raceala. Iata ce poti face sa scapi...

Cele mai des intalnite simptome ale unui gat inflamat sunt de usturare, senzatia ca te gadila ceva, durere si dificultati la inghitire. De vina poate fi prezenta unei bacterii sau o infectie virala. Alte cauze despre care mai putem vorbi mai sunt expunerea la caldura uscata si fumat, sau chiar o reactie alergica.

Pentru a rezolva problema exista numeroase medicamente, dar si multe alte produse naturiste, la indemana oricui, si care nu mai intoxica organismul cu substante.

Apa sarata

Din cele mai vechi timpuri apa combinata cu sarea a reprezentat un remediu cu rezultat bun. Poate ti-a spus si bunica ta de acest lucru. Se ia un pahar cu apa peste care adaugi jumatate de lingurita cu sare. le amesteci bine. Cu acest amestec fa gargara de 3-4 ori pe zi, in special inainte sa te culci. Apa sarata actioneaza si ca un antiseptic, ajuta la inlaturarea excesului de flegma de pe membrana mucoasa.

Apa sarata mai amelioreaza si durerile in gat. Poti inlocui sarea cu bicarbonat de sodiu. Are acelasi efect.

Miere

Acest produs este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene. Fa urmatorul amestec: o lingura de miere calduta, putin piper si cateva picaturi de suc de ghimbir. Bea cat este cald. Mixtura aceasta iti va mai usura durerile si inflamatia din gat.

Un alt mix il poti face din o lingurita cu miere pusa intr-o canuta cu apa calda sau ceai verde.

Ceaiuri

Iti pot ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Frunzele pentru ceai contin anumiti antioxidanti esentiali care ajuta sistemului imunitar. Poti bea orice tip de planta pentru ceai. Unii spun ca ceaiul verde cu o lingurita de miere ar fi o buna optiune in acest caz.

Supa de pui

Tot bunica ti-a mai spus de acest remediu. Se poate ca l-ai incercat de fiecare data cand ai racit. Cheia importanta din ecuatie este sarea din supa care in combinatie cu zeama plina de vitamine iti da energie si combate infectia.

Lamaie

Este un remediu eficient datorita proprietatilor sale antimicrobiene. Vitamina C din lamaie ajuta sistemului imunitar. Poti taia o lamaie pe jumatate, presara pe ea putina sare si linge ca pe inghetata.

De asemenea, mai poti consuma apa calduta in care ai pus zeama de la o lamaie. Poti adauga si o lingura de miere daca doresti. In locul lamaii poti folosi si alte citrice.

Scortisoara

Un alt produs antibacterian este scortisoara. Pune doua cesti de apa cu o bucatica de bat de scortisoara, adauga putin piper negru, si pune totul amestecat la fiert pentru 5 minute. La sfarsit poti adauga si o lingurita de miere.

Scortisoara este si un bun antiinflamator si iti va mai elibera gatul. Potrivit de luat mai este si uleiul de scortisoara cu miere, luat de doua ori pe zi.

Bezele (Marshmallows)

Marshmallows (in engl.) este un preparat modern din zahar, sirop de porumb, cu albusuri, gelatina, etc. Reteta traditionala folosea, in locul gelatinei, extractul din radacina mucilaginoasa a plantei de nalba. Aceasta radacina de nalba, Althaea officinalis, este folosita de foarte multi ani in tratarea gatului, in cazul in care este inflamat. ceaiul din aceasta planta combate infectiile si ajuta sistemului respirator.

Unii ar spune ca si bezelele americane ar fi bune, dat fiind faptul ca sunt moi si pufoase, iar gelatina din compozitie ar ajuta problemei gatului.

Schinduf

Daca nu stiai afla ca este un puternic ingredient ce combate gatul inflamat. Se amesteca 2 linguri de seminte de schinduf in 6 cesti de apa, le lasi la fiert 30 de minute. Cu acest mix poti face gargara de 3 ori pe zi. Schinduful este un bun anti-inflamator

Retine ca odihna este un factor important in recuperarea organismului si lupta cu boala, precum si o vizita de rutina la medicul specialist, in cazul in care problema nu se remediaza in cateva zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu