Filled Under: , , , , , , , , , ,

Diaconescu a depus plangere penala impotriva sefei CNA

Atât patronul OTV, cât şi un membru CNA o acuză pe Laura Georgescu de ilegalităţi. Postul DDTV poate emite dacă revine la vechea grilă de programe.
Dan Diaconescu şi postul OTV au semănat o zâzanie fără precedent în sânul CNA

Dan Diaconescu cere demisia preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului şi a anunţat că a depus o plângere penală împotriva Laurei Georgescu pentru că a solicitat suspendarea temporară a emisiei DDTV. Postul, ce îi aparţine lui Dan Diaconescu, a retransmis programele online ale OTV. "Cei din CNA au început să spună că nu am licenţă de emisie. OTV emite legal în România", a explicat Diaconescu.
Patronul OTV nu este singurul care o acuză pe preşedinta CNA de ilegalităţi. Valentin Jucan, membru al Consiliului, e pregătit să depună o plângere penală împotriva Laurei Georgescu. Jucan o acuză de fals, pentru că a trimis luni, 21 octombrie, către Digital Sky o adresă în numele tuturor membrilor, deşi şedinţa s-a ţinut abia marţi.
În adresă se arăta că CNA a decis să sesizeze Parchetul pentru că OTV emite în România fără licenţă.
DDTV poate emite
După şedinţa de ieri de la CNA, postul DDTV poate să îşi reia emisia, dacă va respecta vechea grilă de programe, aprobată de Consiliu, şi în care nu este inclusă retransmisia programelor online ale OTV. Diaconescu a şi început demersurile pentru a putea include în grila DDTV programe ale OTV şi a depus cererea de modificare.
În ceea ce priveşte sanc­ţionarea DDTV, membrii Consiliului au amânat luarea unei decizii pentru a avea timp să verifice dosarul depus de Diaconescu.
Are autorizaţie în Italia
Societatea OTV SRL, înregistrată de Dan Diaconescu în Italia, deţine autorizaţie de difuzare a unor programe TV prin satelit, eliberată de Autoritatea în telecomunicaţii din Italia. Câteva programe ale OTV au fost preluate de postul italian Romit TV. "Romit TV ca entitate nu înseamna OTV în Italia, dânşii au o licenţă de emisie prin satelit, licenţă ce le-a fost acordată de statul italian.
Romit TV retransmite doar anumite programe ale OTV. Romit TV retransmite şi programe ale Televiziunii Naţionale din Moldova, Antena Internaţional şi ale altor televiziuni din România, cu care avem acorduri de retransmisie, nefavorizând pe nimeni", a explicat Ionuţ Pavel, vicepreşedinte Romit TV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu