Filled Under: , , , , ,

Conopida ne protejeaza de cancer

Este delicioasă în ghiveci, mancărici cu carne sau supă-cremă. Se potriveşte de minune în borcanele cu murături pentru iarnă, în oţet sau saramură. Mai presus de toate însă, este un anticancerigen dovedit.

Include-le în dieta zilnică!

Legumele din familia crucifere: conopida, broccoli, varza, varza de Bruxelles conțin substanțe cu efect anticancerigen. Studiile au arătat influențe benefice ale cruciferelor împotria cancerului de plămani, ficat, colon, san și endometru.
Stop problemelor cardiace!
Pe langă faptul că protejează organismul de apariţia diferitelor forme de cancer, legumele din familia cruciferelor previn bolile cardiovasculare. Motivul este dat de existenţa în compoziţia acestora a unui compus ce scade nivelul de colesterol rău din sange, vinovat de depunerea de grăsime pe vasele sangvine, implicit de infarct sau atac cerebral.Ia aminte!
5 porţii de conopidă pe săptămană sunt îndeajuns pentru a te bucura de beneficiile sale. O porţie este echivalentul unei căni.
SECRET
Anumiţi fitonutrienţi din conopidă pot determina oxidarea acesteia în contact cu cuţitul sau vasul în care este preparată. Pentru a preveni acest lucru, stropeşte cuţitul, dar şi vasul cu puţină zeamă de lămaie!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu