Filled Under: , , , , , , , ,

Beneficiile uleiului de ienibahar

Beneficiile uleiului de ienibahar sunt atribuite proprietatilor sale analgezice, anestezice, relaxante, tonice, stimulative si antiseptice. I se mai spune si uleiului tuturor mirodeniilor datorita armei puternice, o combinatie ciudata intre cuisoare, nucsoara, ghimbir, piper, scortisoara si alte mirodenii. 

Iata ce beneficii concrete aduce sanatatii tale!

Te face mai rezistenta in fata durerilor

Un masaj cu acest ulei pe anumite zone ale corpului are un efect anestezic. Asta inseamna ca tu vei putea suporta durerea mult mai bine, ienibaharul actionand la nivel local si nu asupra sistemului nervos central. Aplica-l cand ai dureri musculare, articulare sau osoase, dar si cand prezinti umflaturi cauzate de intepaturile de insecte, de exemplu.

Beneficiile semintelor de dovleac: previn cancerul, scad colesterolul, trateaza infectiile urinare, vindeca depresia

Calmeaza durerile

Proprietatile sale anestezice sunt in directa legatura si cu aceasta calitate a plantei exotice, respectiv a uleiului extras din ea. Datorita faptului ca actioneaza asupra terminatilor nervoase impiedica nervii sa simta durerea si sa o transmita la creier. Astfel, ienibaharul se comporta ca un calmant puternic, in genul medicamentelor impotriva durerilor de cap, racelilor etc.

Actioneaza ca un dezinfectant

Un alt beneficiu al uleiului de ienibahar este dat de proprietatile sale antiseptice, care actioneaza ca un dezinfectant asupra diverselor rani. Situatiile ranilor deschise pot cauza tetanos, adica infectia ranilor cu anumite bacterii care se raspandesc foarte rapid in organism si duc la convulsii severe, crampe, senzatia de sufocare, dureri foarte acute si chiar nebunie. Proprietatile antiseptice ale acestui ulei te protejeaza impotriva acestor infectii si impiedica inmultirea bacteriilor.

Are proprietati carminative

Uleiul de ienibahar are si proprietati carminative. Asta inseamna ca te ajuta sa elimini gazele si calmeaza durerile de burta pe care le poti avea din cauza lor. Gazele cauzeaza indigestie, crampe, dureri abdominale, dureri in piept, reumatism, tensiune arteriala si chiar probleme cu inima. Un tratament de cateva zile cu ajutorul acestui ulei te va ajuta sa elimini aceasta problema neplacuta din viata ta.

Beneficiile busuiocului: medicamentul-miracol din natura trateaza boli grave

Te relaxeaza

Ienibaharul actioneaza ca un sedativ in afectiunile nervoase, diminuand efectul reactiilor de agitatie si inducand un efect de calmare si relaxare asupra intregului organism si a mintii tale. Totodata, uleiul te ajuta sa dormi mai bine si sa combati astfel starea de insomnie daca suferi de ea.

Iti aduce culoarea in obraji

Daca ti se pare ca ai un ten prea palid atunci uleiul esential de ienibahar este o solutie naturala pe care o ai la indemana. Este suficient sa iti masezi fata usor cu acest lichid minunat si tenul tau va fi revigorat chiar de la prima sedinta. Proprietatile stimulatoare ale sale imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul tenului si iti ofera acea roseata in obraji de care ai nevoie.

Actioneaza ca un tonic natural

Un alt beneficiu de care te poti bucura cu ajutorul ienibaharului este faptul ca actioneaza ca un tonic general pentru organism, oferindu-ti starea de vitalitate de care ai nevoie. In plus, stimuleaza sistemul imunitar al organismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu