Filled Under: , , , , , , , ,

Beneficiile piperului negru

Nutriţioniştii afirmă că piperul negru poate accelera procesul de ardere a grăsimilor din organism. Pe lângă faptul că stimulează tranzitul intestinal lent, piperul negru îmbunătăţeşte digestia.

Mai mult, studiile au arătat că arderile sunt stimulate cu opt la sută mai mult dacă mancăm alimentele condimentate cu piper. Specialiştii mai recomandă ca piperul negru să fie folosit în mancare proaspăt măcinat.
Beneficii:
- Piperul negru are efect antioxidant si antibacterian care promoveaza starea de sanatate a tractului digestiv. Acesta imbunatateste digestia si mentine sanatatea intestinala.
- Piperul negru are proprietati diaforetice si diuretice.
- Acesta stimuleaza descompunerea celulor grase, reduce continutul de grasimi mentinandu-va supli si oferindu-va energie.
- Este de ajutor in cazurile de tuse, raceli si amelioreaza simptomele sinuzitei.
- Extractele de piper sunt utile pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si diminueaza simptomele de sevraj.
- Un alcaloid ce se gaseste in piper si este numit piperina este responsabil cu amplificarea biodisponibilitatii unor substante nutritionale sau medicamente si are de asemenea, proprietati anti-cangerigene.
- Piperul negru poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii si reduce susceptibilitatea de a dezvolta cancer de piele, care este cauzat de expunerea in exces la radiatiile ultraviolete.
- Acest condiment lupta impotriva cariilor dentare si poate calma durerile de dinti.
- Poate fi folosit ca antidepresiv natural si incurajeaza absorbtia de substante nutritive cum ar fi seleniu, vitamina B, curcumina, si beta-caroten in toate tesuturile organismului, imbunatatind astfel starea generala de sanatate.
- Piperul negru ajuta la reducerea inflamatiilor si stimuleaza pofta de mancare, aspect important in cazul persoanelor anorexice si a persoanelor cu tulburari de alimentatie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu