Filled Under: , , , , , , , , , ,

Beneficiile branzeturilor

In general toate produsele care contin lapte contin foarte multe proteine, o cantitate foarte mare de calciu necesar pentru organism. Branza este un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din alimetatia ta zilnica pentru ca are in compozitia sa o mare cantitate de grasimi. Daca este consumata cu atentie si nu se exagereaza acesta ofera niste nutrienti foarte buni pentru a avea o alimentatie echilibrata si pentru a mentine in buna stare a numeroaselor parti ale corpului. Asa ca iata de ce trebuie sa o consumi in fiecare zi la masa de pranz sau de seara:
Pentru ca este bogata in calciu. Mai toata lumea stie ca branza contine o mare cantitate de calciu. Calciul este foarte bun pentru intarirea sistemului osos. In copilarie o consumai pentru crestere iar in la aceasta varsta o consumi pentru remineralizare. Atunci cand esti insarcinata trebuie sa cosumi si sa ai in organism foarte mult calciu iar cel mai bun aliment este branza. Calciul este cel mai bun atunci cand vrei sa scapi de osteoporoza.
Pentru ca contine o mare varietate de vitamine. Printre acestea se numara vitamina A, vitamina B2 si vitamina D. Vitamina A mai este cunoscuta si sunb denumirea de vitamina ochilor, carenta in vitamina A poate sa aduca orbire la copii iar pe langa asta intervine in numeroasele functii ale organismului printre care si reinnoirea celulara. Branza are o multime de cantitati importante de vitamina B2, esentiala pentru numeroase reactii metabolice. Aceasta vitamina astupa si nevoile de vitamina D. Vitamina D este este foarte buna pentru mentinerea oaselor si a cartilagiilor si ajuta calciul sa fie asimilat in mod corect de catre corp.
Pentru ca este o sursa excelenta de proteine. De obicei, proteinele isi intretin organismul. Cele mai bune sunt cele de origine animala care se afla in branza, oua, carne si peste. Fata de proteinele vegetale, acestea au un aport de aminoacizi foarte buni pe care corpul nu le poate sintetiza pentru ca nu stie. Cel ami bine ar fi sa se consume un procent de 50% de proteine vegetale si un procent de 50% de proteine animale.

Pentru ca ajuta la slabit. Recent s-a facut un studiu la Universitatea din Luisiana unde s-a demonstrat ca branza tofu ajuta la slabit. Ei au testat branza tofu contra carnii de pui pe post de apertitive pe nu mai putin de 42 de femei obeze, iar persosanele care au mancat tofu la aperitiv au mancat mult mai putin pe tot parcursul zile deoarece contine proteine care pot sa reduca pofta de mancare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu