Filled Under: , , , , , , , , ,

Moartea clinica reprezinta reluarea activitatii inimii

Am văzut cu toţii filme de groază în care morţii se trezeau din morminte şi chiar există un serial foarte la modă acum despre zombi. Dar cele trei zile de priveghi din tradişia noastră au i ele un scop. Unii oameni sunt declaraţi morţi din greşeală şi, cei norocoşi apucă să se mai trezească înainte de înmormântare. Iată câteva poveşti cu oameni care au înviat din morţi, de mai multe ori.

Bărbatul care s-a trezit la morgă, după un atac de astm

Un bărbat de 46 de ani din Africa de Sud s-a trezit îngrozit în casetele metalice de la morgă, la o zi după ce fusese declarat decedat.

Bărbatul suferea de astm bronşic de mulţi ani şi într-o zi, familia l-a găsit fără suflare în casa sa. Dus la morgă şi declarat oficial mort, bărbatul a fost închis într-un dulap pentru cadavre şi lăsat la rece până la terminarea procedurilor de înmormântare.

Doar că o zi mai târziu, el s-a trezit bine mersi în cutia refrigerată. Angajaţii spitalului în care era morga au fost speriaţi de moarte şi au chemat chiar pompierii când au auzit gemete şi strigăte din frigiderul cu morţi.
Moartea clinică reprezintă, de fapt, perioada de timp în care organismul mai poate reacționa la diverși stimuli interni sau externi, care pot determina reluarea activității automate a miocardului (mușchiul inimii) și a respirației, respectiv a centrilor nervoși cardio-respiratori, situați în trunchiul cerebral.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu