Filled Under: , , , , , , , ,

La ce este buna sarea?

Sarea este un ingredient folosit frecvent in alimentatie, fiind un nutrient benefic pentru organism. Cel mai adesea o utilizezi la condimentarea preparatelor, insa are si alte proprietati:

Calmeaza
Durerea provocata de intepaturile de tantari poate fi redusa cu ajutorul sarii, pentru ca previne umflarea zonei afectate. Dupa ce faci dus, aplica sare, pentru a trata iritatia.

Decongestioneaza
Hidrateaza fosele nazale, astfel ca fluidele vor fi eliminate mult mai usor. Desi exista numeroase produse pe baza de sare in farmacii, poti sa-ti prepari singura un tratament. Dizolva trei linguri cu sare intr-un pahar cu apa si inspira.

Previne crampele
Consumata intr-un mod corect, fara sa faci exces, sarea poate preveni crampele musculare, datorita continutului ridicat de potasiu.

Previne inflamarea
Este ideala pentru reducerea umflarii picioarelor si a mainilor. Incalzeste putin ulei, adauga trei linguri de sare si aplica amestecul pe maini si picioare, masand usor.

Exfoliaza pielea
De asemenea, sarea poate fi folosita pentru prepararea unui scrub de corp. Amesteca trei linguri cu sare cu una de ulei de masline si aplica pasta obtinuta pe corp, masand puternic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu