Filled Under: , , , , , , , , , , ,

Consumul de masline bun pentru inima si cancer

Iata cateva dintre motivele pentru care este bine sa ciugulim cateva masline pe zi:

Aduce beneficii pentru sanatatea inimii

Cand radicalii liberi oxideaza colesterolul, vasele de sange se deterioreaza, iar grasimea se acumuleaza în artere. Acest lucru poate duce la aparitia unui atac de cord. Substantele nutritive antioxidante din maslinele negre împiedica acest proces de oxidare a colesterolului, contribuind astfel la prevenirea bolilor de inima.

Maslinele con?in grasimi, dar este vorba despre grasimile bune, monosaturate, care au dovedit proprietati de micsorare a riscului de ateroscleroza si cresterea nivelului de colesterol „bun“.

Previne instalarea cancerului

Maslinele negre reprezinta o mare sursa de vitamina E. Aceasta poate neutraliza radicalii liberi din grasimea corporala. Vitamina E în asociere cu grasimile monosaturate stabile din masline fac ca procesele celulare sa fie mai sigure. In schimb, daca ADN-ul unei celule este deteriorat, acesta poate evolua si favoriza dezvoltarea mutatiilor canceroase.

Studiile stiintifice au aratat ca o dieta care contine masline în mod constant si este suplimentata cu ulei de masline poate reduce riscul de a suferi de cancer de colon.

Mentine sanatatea pielii si a parului

Maslinele negre sunt bogate în acizi grasi si antioxidanti, care aduc proprietati de hranire si de hidratare. Cel mai important dintre acestea, asa cum am amintit si anterior, este vitamina E. Fie aplicata local sau ingerata, vitamina E protejeaza pielea împotriva radia?iilor ultraviolete si, astfel, previne aparitia cancerului de piele si îmbatranirea prematura. Poti obtine un ten stralucind de sanatate astfel: spala fata cu apa calduta, apoi aplica cateva picaturi de ulei de masline pe ten si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute.

Uleiul de masline poate depigmenta petele rebele d epe ten si îl hidrateaza, redandu-i supletea.

Dupa fiecare baie poti hidrata pielea aplicand pe dischete de bumbac cateva picaturi de ulei de masline. De asemenea, poti reface aspectul si rezistenta parului cu ulei de masline în amestec cu galbenus de ou, masca pe care e bine s-o lasi pe par cel putin 30 de minute sa actioneze.

Sursa important de fier

Masline negre sunt foarte bogate în minerale, în special în fier. Capacitatea celulelor rosii din sange de a transporta oxigenul în tot corpul se datoreaza prezentei de fier din sange. Atunci cand suferim de deficit de fier, tesuturile noastre nu primesc suficient oxigen, iar acest lucru ne face sa ne simtim slabiti. Pentru ca fierul joaca un rol vital în producerea de energie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu