Filled Under: , , , , , , , , , ,

Ceapa un antibiotic natural cu multe saruri si minerale

Ceapa contine carbohidrati, între 28 si 36 de calorii (la 100 de grame), cantitati importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitaminele A, E, C, complexul B, proteine, precum si substante cu proprietati antiseptice.

Specialistii au descoperit ca ceapa este un diuretic excelent, care favorizeaza eliminarea unei cantitati importante de sodiu din organism. Datorita acestei proprietati, terapeutii recomanda bolnavilor de guta, reumatism si de azotemie (exces de uree sau de acid uric în sange) sa consume zilnic cate 150 g de ceapa cruda timp de 21 de zile.

Previne cancerul

Cercetatorii italieni au studiat efectele dietei bogate în ceapa asupra populatiilor din sudul Europei.

Ei au descoperit ca în tarile în care locuitorii folosesc ceapa în alimentatie, este redus riscul de aparitie a diverselor forme de cancer: laringian, esofagian, ovarian, colorectal, de prostata si de san. Ca si usturoiul, spun specialistii, ceapa are o cantitate mare de seleniu, o substanta care apara organismul de cancer.

Trateaza tusea persistenta

Daca nu mai scapi de tuse, poti prepara un leac pe cat de simplu, pe atat de eficient: amesteci cinci lingurite de suc de ceapa cu opt lingurite de miere. Leacul îl consumi în trei reprize, timp de cinci zile.

Efectele terapiei sunt extraordinare: accesele de tuse înceteaza si elimini secretiile acumulate. La fel de eficient pentru tusea persistenta este decoctul de ceapa. Bautura o prepari din doua cepe, pe care le fierbi în 500 ml de apa, apoi o îndulcesti cu miere.

Tinctura de ceapa, un bun antibiotic

Tinctura de ceapa se prepara din 500 g de ceapa, care se pun la macerat în 500 ml alcool de 40 de grade. Dupa 10 zile, lichidul se filtreaza. Leacul, cu proprietati antibiotice, se administreaza de trei ori pe zi (cate 30 de picaturi) în tratamentul arteritei, al bolilor interne din sfera aparatului respirator si al bolilor de piele. In acest ultim caz, leacul se aplica pe pielea unsa înainte cu crema de galbenele.

Dizolva calculii biliari

Specialistii au constatat ca ceapa poate preveni litiaza renala. In cazul persoanelor cu probleme care au mancat cate o salata de ceapa (120 grame), asezonata cu suc de lamaie, timp de 18 zile, s-a observat o îmbunatatire a starii de sanatate.

Un efect similar îl are consumul de ceapa în cazul litiazei biliare. Daca ai calculi biliari trebuie sa consumi cate trei lingurite de suc de ceapa, pe care îl lasi sa se macereze, timp de cinci ore, în trei linguri de ulei de masline.

Dupa 14 zile de tratament, faci o pauza de o saptamana, apoi repeti procedura. Efectele nu se lasa asteptate: în scurt timp, poti elimina calculii biliari existenti, daca nu au dimensiuni prea mari, iar remediul previne si formarea unor noi calculi biliari.

Remedii externe

Preparate corect, leacurile din ceapa sunt foarte bune la vindecarea leziunilor. Foile exterioare ale cepei sunt mai bogate în antioxidanti decat cele interioare. De asemenea, cu cat ceapa este culeasa mai tarziu, cu atat puterea ei antioxidanta este mai mare.

Ceapa coapta vindeca bataturile: taie o ceapa în doua si las-o sa se coaca pe o tavita la flacara aragazului. Stropeste ceapa cu otet de mere si pasta o aplici pe batatura; o fixezi cu ajutorul unui pansament, mentinand-o timp de 12 ore.

Pentru calcaie crapate aplica suc de ceapa amestecat cu ulei de masline. Sucul de ceapa linisteste durerea provocata de arsuri ale pielii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu