Filled Under: , , , , , , ,

Ceaiuri cu care poti slabi in mod natural

Ceai de rozmarin si hibiscusSe toarna 1 litru de apa clocotita timp de 5 nuiele de rozmarin si 3 linguri flori uscate de hibiscus si se lasa timp de 5 minute sa se infuzeze. Acest ceai previne atacurile de foame si stimuleaza circulatia. Acest efect este întărit de acțiunea uleiurilor esentiale de rozmarin. Beti acest ceai cu o jumatate de ora înainte de masa pentru a reduce pofta de mancare. Ceaiul nu este potrivit pentru persoanele cu gastrită și ulcer peptic.

Ceai de fenicul cu piperLuati doua ramuri verzi de fenicul si piper. Macinati într-un mojar 2 lingurite de semințe de marar. Amestecati condimentele si se toarna 1 litru de apa clocotita peste ele. Se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Substantele picante din uleiurile esentiale de fenicul si piper incalzesc corpul din interior si accelereaza metabolismul. Intotdeauna beti acest ceai dupa mese.

Ceai de urzica cu aroma de portocaleLuati o portocala si indepartati coaja, apoi stoarceti sucul. Se toarna 1 litru de apa clocotita peste coaja de portocala, 4 linguri frunze uscate de urzica si 4 cuișoare. Se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute, apoi adaugati suc de portocale. Urzica actioneaza impotriva deshidratarii și uleiurile esențiale și vitamina C din portocale lupta impotriva celulitei. Beti acest ceai dimineața si apoi din nou o ceasca intre mese.

Ceai negru cu scortisoara si chiliLuați doi ardei iuti mici, și scoateți-le semintele, dupa care taieti-i în cercuri. Se toarna 1 litru de apa cu 3 linguri de ceai negru, chili si 2 batoane de scorțișoara. Se lasa sa se infuzeze timp de 3 minute. Cofeina din ceaiul negru stimuleaza metabolismul, iar chili arde caloriile. Uleiurile esențiale din batoanele de scorțișoara reduce pofta de mancare.

Ceai de macese uscate si lemongrassLuati 2 tulpini de lemongrass împreuna cu 3 linguri de maceșe uscate si turnati peste ele 1 litru de apa clocotita, apoi se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Lemongrassul este bogat in vitamina C, care controleaza producția de proteine si stimuleaza arderea grasimilor musculare. Uleiurile esentiale din lemongrass stimuleaza ficatul și îmbunatatesc metabolismul. Beti acest ceai dupa mese.

Ceai de menta cu anason stelatSpalati cateva frunze de menta se toarnă împreună cu 5 fructe de anason cu 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Uleiurile esentiale din menta si anason fac minuni împotriva flatulentei și stimuleaza funcția de purificare a ficatului, rezultand un abdomen plat si stramt.

Ceai de cardamom si coriandruZdrobiti într-un mojar 1 lingurita semințe de coriandru si 7 pastai de cardamom. Se toarnă peste ele apa clocotita și se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute. Beti acest ceai cu un pic de lapte. Aceste plante consolideza stomacul și promoveaza digestia. Acesta este un remediu eficient pentru un intestin lenes și senzatie de greutate în stomac.

Ceai de ghimbir cu lamaieDati prin razatoare coaja unei lamai si din jumatate de lamaie se stoarce sucul. Se curata o bucata de ghimbir, se taie în cercuri și cealalta jumătate se da prin razatoare. Se amestecă ghimbirul cu coaja de lamaie si se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute și se condimentează după gust cu suc de lamaie. Uleiul esențial de ghimbir stimuleaza producerea de enzime digestive și crește arderea grasimilor. Efectul este îmbunatațit de lamaie care contine vitamina C, care este esențiala pentru digestia grasimilor.

Ceai de anghinare si papadieSe toarna 1 litru de apa clocotita peste 4 linguri frunze uscate de anghinare si 4 linguri de papadii uscate, si apoi se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute. Substanțele amare si potasiul din papadie și anghinare stimuleaza vezica biliara, ficatului și rinichilor. Beti acest ceai intre mese.

Ceai chinezesc de vanilieTaiati pe lungime doua betisoare de vanilie Se toarnă 1 litru de apa fierbinte peste ele si se lasa sa se infuzeze timp de 3 minute. Serviti cu batonul de vanilie intr-o cana. Puteti bea acest ceai si inainte de mese si dupa ce mancati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu