Filled Under: , , , , , , ,

Zaharul un pericol pentru organism

Uneori, chiar daca avem impresia ca mancam sanatos, zaharul este prezent in cele mai neasteptate produse. Cei mai expusi acestui pericol sunt barbatii cu varsta intre 20 si 39 de ani.

Barbatii incadrati in aceasta categorie de varsta consuma mai mult zahar adaugat in mancare decat altii, scrie Men's Health. Zaharul este un ingredient prezent mai ales in mancarurile sau ingredientele pe care le cumparam gata preparate.

Aceasta informatie este oferita de un organism american din domneniul preventiei bolilor (Center for Disease Control and Prevention). Toti stiu ca bauturile racoritoare sau mancarea consumata la restaurant sau fast-food au zahar adaugat, insa ingnora alte categorii de mancare. Acestea sunt alimente pe care le mancam de obicei acasa, nu in oras.

Printre ele se numara dressingul pentru salata, sosul de spaghete sau gemul. In medie, barbatii consuma 335 de calorii din zahar adaugat in fiecare zi, iar femeile consuma 239 de calorii pe aceasta cale.

Multi cred ca astfel de mancaruri sunt sanatoase, insa zaharul din ele nu este chiar benefic pentru sanatate. Cei care vor sa evite asemenea probleme trebuie sa verifice daca ceea ce consuma acasa are zahar adaugat si sa elimine aceste alimente din dieta lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu