Filled Under: , , , , ,

Superstitii pentru noaptea de Pasti

Urmeaza o mare sarbatoare si o data cu ea este bine de stiut si ce este bine sa faci sau sa nu faci pentru a-ti merge bine. Supersitiile sarbatorii de Pasti sunt pastrate din mosi stramosi, iar oamenii credinciosi tin seama de ele.
- Se spune ca in de Paste se deschid portile cerurilor, iar cei care nu vor dormi in noaptea de Paste si isi vor pune dorinte acestea se vor implini peste an.
- O superstitie spune ca daca pasca nu-ti reuseste asta inseamna ca nu vei avea parte de prea multe reusite in acest an.
- In ziua de Paste nu se face treaba de loc, este pacat. De aceea toate trebuie pregatite de cu sambata, curatania si bucatele.
- Un obicei la sate este ca prima pasca care se face in casa sa fie dusa la biserica, iar din ea sa se rupa bucatele care sa fie date animalelor pentru ca spiritele rele sa fie tinute departe de casa.
- Lumina pe care o iei de la Sfanta Impartasanie este bine bine sa o aduci acasa si sa te ingrijesti sa ramana aprinsa 3 zile la rand. Acest lucru se spune ca iti va aduce bucurii sufletesti, dorintele ti se vor implini.
- De Paste, daca aveti prieteni sau rude cu care sunteti certati, este un prilej bun pentru a va impaca. Este bine ca inainte de a pleca la biserica sa ai sufletul usurat si sa-ti ceri iertare daca ai gresit altora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu