Filled Under: , , , , , ,

Chelsea Londra cucereste Liga Campionilor

Chelsea Londra a învins, miercuri, la Amsterdam, pe Benfica Lisabona, scor 2-1 şi a câştigat Liga Europa, după ce, sezonul trecut, englezii cuceriseră Liga Campionilor. Portughezii au ajuns la 7 finale consecutive pierdute în cupele europene.

Finala care s-a jucat pe "Amsterdam ArenA" a avut parte de dramatism din plin. În prima repriză, cei de la Chelsea nu au existat pe teren, iar cei care au dominat au fost portughezii. Oamenii lui Jorge Jesus au avut câteva ocazii bune de a marca, dar la pauză, scorul a fost alb.

În partea secundă, spaniolul Fernando Torres a finalizat un contraatac şi a deschis scorul (59). Benfica a revenit în meci şi a egalat situaţia de pe tabela de marcaj după ce Cardozo a transformat un penalty (68). În momentul în care toată lumea aştepta ca partida să intre în prelungiri, Ivanovici a marcat cu capul după un corner şi a dus trofeul Ligii Europa, la gruparea patronată de Roman Abramovici.
Chelsea a ajuns în Liga Europa după ce, în toamnă, englezii au participat în Liga Campionilor şi au terminat pe locul al treilea, într-o grupă cu Juventus, Şahtior şi Nordsjaelland. În "optimile" Ligii Europa, Chelsea a întâlnit-o pe Steaua. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf s-a impus la Bucureşti, scor 1-0, dar au pierdut, la Londra, scor 1-3.
Gruparea de pe "Stamford Bridge" a cucerit Liga Campionilor anul trecut, iar în defuncta Cupă a Cupelor s-a impus de două ori (1971 şi 1998). De asemenea, englezii au câştigat şi Supercupa Europei în 1998. Doar Juventus şi Ajax Amsterdam au mai reuşit în istorie să câştige toate trofeele continentale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu